Skandalen till trots - på isen kunde inget skaka om Tre Kronor.

Det blev seger i Sweden Hockey Games efter 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) i avslutningsmatchen mot Finland.

"Grabbarna har gått ihop som grupp. De har skapat en härlig stämning, sade landslagscoachen Roger Melin."
Melin kunde främst tacka Timrå-stjärnan Henrik Zetterberg för att han kunde lämna sitt inhopp i hockeylandslaget som segrare.

Zetterberg gjorde ett mål, spelade fram till två och dominerade mot Finland.

Senaste gången som stjärnan från Timrå över huvud taget spelade i svensk ishockeys hemmaturnering var för fyra år sedan. Henrik Zetterberg var ung och talangfull.

När veckan var över var han ung och stor.

Det var där, i Sweden Hockey Games 2001, som Zetterberg gjorde fyra mål och allt och lite till i en 5-2-seger över Finland. Han slog igenom, blev etablerad, spelade sig in i det svenska OS-laget, gick vidare till NHL och blev en stjärna i Detroit.

Den här gången har mycket varit annorlunda.

Samtidigt som snöovädret dragit in över Stockholm har Tre Kronor gjort sitt för att ta sig igenom den storm som ruskat om svensk ishockey i grunden. Tre landslagsspelare - Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder - har stängts av resten av säsongen, och kvar lämnade de en landslagstrupp som fått slita i skymundan av en skandal som de själva inte varit del av.

Under de förutsättningarna är varje seger imponerande.

I Globen blev det tre.

Det började med 3-2 efter straffar mot Tjeckien, sedan samma siffror mot Ryssland och så den avslutande segern mot Finland. Det gav Sverige totalsegern i Sweden Hockey Games för andra året i följd. Dessutom en finalplats i Euro Hockey Tour mot Ryssland i mitten av april.

"Det har varit en konstig och förvirrande vecka, men det känns bra att det gick som det gick, sade Roger Melin till SVT när han efter slutsignalen sammanfattade turneringen ur ett sportsligt perspektiv."