LÄS MER: Därför har Larsson lyft under 2019

LÄS MER: Betygen: De var bäst i IFK mot AFC

Riktningen på den egna formkurvan.

Artikelbild

Ett trasigt motstånd som glömt bort hur man vinner matcher och tappat sin förmåga att göra mål.

Det fanns så mycket som talade för IFK Norrköping i sista matchen innan semestern och Kamraterna klev också av Tunavallen med en 2–0-seger men den var inte särskilt vacker eller övertygande.

Trögt passningsspel, stillastående, ett nästintill obefintligt hot i djupet och ett bollkladdande som AFC fångade upp med tio kompakt rättvända spelare.

Om det var pumpande, svängig fotbollsrock mot Hammarby i måndags påminde det här om kvart i tre-karaoke fram till att Simon Thern fick utrymme och feeling att göra något oväntat.

Chipp-smek-framspelningen ställde AFC-bussen och när Jordan Larsson är i zonen där han klarar att ta emot boll och avsluta i samma moment så behöver han bara lagom med utrymme. Ett sent mål innan halvtid symboliserade de här lagens nuvarande status väl.

"Peking" har jobbat sig till en vändning och plockar poäng, tio på de fyra senaste, medan Eskilstuna står med problem upp till nacken och möter ett uppehåll som är det bästa som hänt laget sedan premiärsegern 31 mars.

Bollen i nät för fjärde matchen i rad för Jordan Larsson.

Åtta totalt och nu får Månadens spelare i maj, Tarik Elyounoussi, se upp i skytteligabataljen.

Larsson sniffar AIK-spelaren en fullträff bakom och det kan inte nämnas nog vilken frän uppryckning det är av IFK-forwarden.

Att 21-åringen hade mer i sig än förra säsongens misslyckade år visste alla men att Larsson skulle fylla den här rollen i IFK:s offensiv är vårens största utropstecken och positiva överraskning.

Vi pratar åtta av 18 IFK-mål och frågan måste ställas vad som händer i sommar med Larsson?

En anfallare som inte kan kliva på en fotbollsplan utan att göra mål, som bara är 21 år och har ett visst efternamn på ryggen är självklart intressant och även om IFK:s inställning är att de ska hålla hårdare i sina spelare i sommar än för ett år sedan, finns det en gräns för vad klubben stå emot i budväg.

Det var inte så att det blev en särskilt mycket bättre fotbollsmatch i andra halvlek och att målet ändrade matchbilden, men vi fick i alla fall se chanser.

Och ett nytt bevis på att Isak Pettersson är seriens svåraste målvakt att överlista.

Lars Krogh Gerson tog själv hand om frisparken som han fixade. Och som han tog hand om den. Lyftet seglade in i bortre krysset hos Ole Söderberg och Peking var ett vinnande lag som städat upp den värsta röran de åsamkade sig själva.

Det finns en kontakt, fortfarande ett gap modell större till Malmö, med topplagen och det påminde en hel del om 2018 i sista arbetsdagen innan semestern.

Inget vidare spel. Ingen vidare prestation men tre poäng vid slutsignalen.