Klara för VM är i stället danskarna Niels Kristian Iversen och Bjarne Pedersen samt Lukas Dryml, Tjeckien.

Tre platser till nästa års VM-serie stod på spel vid tävlingen i Vojens. Iversen var överlägsen med fyra heatsegrar och en andraplats och säkrade tidigt en VM-biljett med 14 poäng. Dryml tog andraplatsen på tolv medan Pedersen och tjecken Lubos Tomicek båda stannade på elva och fick köra om VM-platsen. Där var Pedersen bäst.

Davidsson tog en heatseger och plockade sammanlagt åtta poäng vilket gav sjunde plats totalt. Lindgren blev utan heatseger och dessutom utesluten i sitt sista heat och tog bara sju poäng vilket bara räckte till tionde plats.

Fredrik Lindgren har ändå en viss chans att få köra VM-serien nästa år. Förutom de åtta bästa från årets VM-serie och de tre förare som kvalade in i Vojens kommer fyra wild card att delas ut. Lindgrens resultat när han fått chansen i årets VM-serie är så bra att han har chansen till ett permanent wild card. Vid Eskilstunas VM-tävling blev Lindgren sensationellt trea efter Leigh Adams och Hans Andersen. I Målillas VM-tävling kom Lindgren till semifinal där han blev utesluten då han ansågs vållande till en vurpa.