Men det var Henrik Larsson, som kanske spelade sin sista match för Helsingborg, som fixade 2-1-segern till HIF på Olympia.

Matchen på Olympia hade bara akademisk betydelse. IFK Göteborg blev trea och Helsingborg fyra och det var klart före avspark.

Desto mer kittlande var att två av svensk fotbolls stora profiler kanske spelade sina sista matcher på Olympia i går. Klart är i alla fall att Blåvitts Niclas Alexandersson lägger av.

Extra energi

I 27:e minuten kvitterade han Helsingborgs 1-0-ledning, som gjordes av Rasmus Jönsson snyggt framspelad av Henrik Larsson, en knapp kvart tidigare.

Alexandersson.

Nu ska IFK Göteborgsprofilen ha ledigt ett halvår, sedan börjar han utbilda unga tjejer och killar i fotbollens ädla konst.

Larsson var planens stora artist. Klackar, geniala framspelningar, tunnlar och så nickade han in det avgörande målet till 2-1 i den 54:e minuten. Det betyder att Larsson blev allsvenskans poängkung i år med 14

mål och tio assist.

Vassare trupp

Det är där skon klämmer för "Henke". Han vill att truppen ska bli vassare, det är en av förutsättningarna om han ska fortsätta spela.

Tills vidare tänker Larsson hålla i gång med innebandy en gång i veckan med Helsingborgs elitlag.