"Den här situationen är mitt fel, och den är självklart pinsam för min familj och mig. Jag är mänsklig, inte perfekt", säger Tiger Woods i ett skriftligt uttalande som på söndagskvällen svensk tid lades ut på hans webbplats.

Samtidigt förberedde sig Floridapolisen för att än en gång försöka prata med golflegenden om den mystiska bilkraschen. Men eftersom det hela ses som en olycka har Woods ingen skyldighet att prata med polisen, han är helt i sin rätt att som i fredags och i lördags hälsa konstaplarna att det inte är läge att prata just nu.

I uttalandet på webbplatsen avvisar Woods uppgifterna om att hustrun Elin Nordegren i samband med ett gräl natten till fredagen på något sätt skulle ha varit ansvarig för dramat:

"Den ende som har ansvar för olyckan är jag. Min fru Elin agerade med mod när hon såg att jag var skadad. Hon var den första som hjälpte mig. Alla andra påståenden är helt falska."

Han erkänner att han blev rätt mörbultad vid kraschen:

"Jag har en del skärsår, blåmärken och har just nu ganska ont."

Tiger Woods lämnar inga antydningar om huruvida han tänker delta som planerat i den kommande veckans aktiviteter, som bland annat inbegriper en presskonferens på tisdag inför golftävlingen Chevron World Challenge kommande helg.