Onsdagen var dagen när Vargarna räknat med att presentera stora delar av laget. Sedan tidigare var Lee Richardson klar för två nya säsonger i Vargvästen.

Och nu har även GP-stjärnan Nicki Pedersen skrivit på kontraktet för 2012. En viktig pusselbit för klubben som jagar ett starkt lag för hemmabanan ICA Maxi Arena.

Utöver dansken, som blev 2011 års näst bäste elitserieförare, har Vargarna även gjort klart med ett nyförvärv i Peter Karlsson. Den svenske veteranen (född 1969) körde för Örnarna i allsvenskan och Elit Vetlanda i elitserien den gångna säsongen.

Artikelbild

| Nicki Pedersen stannar i Vargarna.

I Vetlanda snittade han 1,588 poäng per match. När Vetlanda körde i Norrköping i maj svarade Karlsson för 7+1 poäng.

– De tre är tänkta som stommen i laget. Sedan är vi nära med ett par till men det är säkrast att inte gå ut med det innan det är helt klart. Nu får vi vänta ett par dagar, sedan är förhoppningsvis två till klara, säger ordföranden Thina Johansson.

André Hertzberg blir kvar som junior. Han hamnar under 0,5 i snitt och tar därmed ingen ordinarie plats i truppen. Det gör inte heller det andra nyförvärvet för året, Anders Mellgren, som kommer från Dackarna. 20-åringen körde nio matcher för Dackarna i år där han snittade 0,379 poäng.

– Eventuellt ska även Sebastian Carlsson börja köra igen, det vore väldigt roligt om det blev så, fortsätter Thina Johansson.

Artikelbild

Återstår därmed fyra ordinarie förare innan truppen är komplett. En kan fortfarande vara Michael Jepsen Jensen, som har kontrakt även för 2012, men som ändå uppvaktas även av Dackarna. Dansken har inte bestämt sig än. En annan kan bli Scott Nicholls som NT kunde avslöja i tisdagens tidning.

När det gäller de två gästförarna är dessa också klara. Kim Nilsson och Magnus Karlsson kommer även under 2012 att fungera på den positionen i truppen.