En avbruten avbetalningsplan och 1 075 127 kronor i skuld till kommunen. Med räntan har den vuxit till 1 528 318 kronor. Det är verkligheten för den anrika klubben.

- Jag kan inte säga vilket belopp som gäller. Kommunen borde kanske fundera på varför underskotten uppstår och om man vill ha verksamhet i hela Norrköping. Vilken typ av fördelningspolitik man vill föra, säger Nobrant.

Ungdomarna hotade
Sedan ett och ett halvt år följer inte Sleipner sin avbetalningsplan.

- Det har inte gått med de fördubblade hyreskostnaderna.

Konsekvensen av skuldhanteringen kan bli att man lägger ned ungdomsverksamhet. Där finns stora delar av kostnaderna.

- När det är problem att få in medlems- och aktivitetsavgifter får vi mindre kommunalt och statligt stöd, förklarar Anders Nobrant.

Värvade spelare
Han poängterar att det inte är A-laget som dragit ned klubben i "skiten".

- Där finns sponsorer och publiktintäkter. Det bär sig självt i stort sett. Trots att vi bara får 90 000 kronor av förbundet mot de 4,4 miljoner man får i superettan.

Trots ekonomiska läget kunde ni värva in Russell Mwafulirwa och Riki Cakic.

- Jo, där har vi varit tydliga med att Riki kunde vi ta in genom att flera spelare lämnat oss och att vi fått betalt för en och för att ha Russell under tre månader har vi sponsorer till.

Kommunens nya "rättvisa spelregler" slår hårt mot Sleipner.

- Haha, vi har hört hotet förut. I grunden är det inte så mycket nytt. Nu är det spikat. Jag tycker att de kunde ha fört en dialog med oss före eller efter mötet och det är lite dåligt att ha en ränta som är högre än en normal marknadsränta, säger Ander Nobrant.

Är Sleipners existens hotad?

- Nej, inte hotad. Det här kommer inte att ta död på klubben. Det kanske måste bli ytterligare nedskärningar, men det ger också mindre intäkter. Vår väg ur det här är att växa med flera ungdomar och fler som hjälper till. Men det är svårt. Det blir tufft, svarar Sleipners vice ordförande.