För några veckor sen såg det ut som om det, sedan länge, diskuterade samarbetet mellan Sylvia och IFK hade spruckit.

På ett sent styrelsemöte i måndags kväll tänkte IFK om. Nu väljer man i stället att gå vidare med samarbetsplanerna fullt ut.

- Vi i IFK går in och betalar Sylvias kapitalskuld på drygt 1,1 miljon till kommunen. Dessutom avsäger vi oss de krav på närmare en halv miljon som vi har på Sylvia sen tidigare. Totalt kostar det oss strax över en och en halv miljon, men man kan också se det som en investering för framtiden, säger IFK-ordföranden Peter Hunt.

Klubbhuset är glömt
Tidigare var det tänkt att Sylvias klubbhus också skulle ingå i överenskommelsen. Kommunen hade sagt ja till att köpa klubbhuset men samtidigt ta ut en årshyra på 175 000 kronor av IFK. Det blev droppen som gjorde att planerna sprack i mitten av februari.

- Villkoren var helt galna så den biten har vi släppt. Klubbhuset är inte längre en aktuell fråga, det finns andra spekulanter till det, säger Hunt.

Intäkterna från försäljningen av klubbhuset ska sedan användas till att betala tillbaka Sylvias skulder till andra leverantörer. Dessutom har, enligt Hunt, flera trogna sponsorer till Sylvia gett löfte om att hjälpa till med den delen av skulden.

IFK hoppas fortfarande bli överens med kommunen om att framöver kunna använda Bollspelaren för sina ungdomslag.

- Vi resonerar vidare om möjligheten att kunna etablera oss där. Här har vi tid att föra dialog ett tag till.

Ungdomlig prägel på laget
I och med att Sylvia räddas från konkurs öppnas sportsliga fördelar för IFK, som kan låta ett antal av spelarna ingå i Sylvias trupp i division I kommande säsong.

- En bra nivå för att fostra våra talanger ytterligare. På sikt blir det nog mer ungdomlig prägel på laget, men det krävs ju även några äldre och rutinerade spelare för att hålla på den nivån. I den bästa av världar skulle vi framöver ha IFK i allsvenskan och Sylvia i superettan, säger Hunt.

Joonas Tamm och Marcus Johansson är två IFK-are som är tänkta att ingå
i Sylviatruppen. Exakt vilka fler som blir aktuella återstår att ta beslut om. Klart är dock att spelare inte kan gå mellan klubbarna vecka för vecka. Det är datum för övergångsfönstren som gäller även mellan samarbetsföreningar.

- Våra tränare gör bedömningen av vilka som mår bäst av att spela i Sylvias lag, säger Hunt.

PSI vill stötta "nya" Sylvia
Sylvias organisationsnummer ska vara kvar, så mycket är klart. I övrigt återstår många detaljer att reda ut.

- Förhoppningsvis kan Sylvia leva vidare som en egen klubb, men där vi blir djupt involverade när det gäller bland annat ekonomi, tränarkonstellation och medicinsk kompetens.

Investeringsbolaget Peking Soccer Invest AB har också visat intresse av att stödja verksamheten
i "nya" Sylvia på ett eller flera sätt.

Det enda som återstår innan överenskommelsen är definitivt klar är ett ja på Sylvias årsmöte 7 mars. Något som de inblandade tror mest blir en formalitet, då konkurs i stort sett vore enda alternativet.