– Vi släpper in för många enkla mål. En poäng här i dag är jäkligt bra. Vi gör den här upphämtningen tillsammans. Vi är jävligt bra när vi spelar som ett lag och tar jobbet för varandra, sa Jonathan Pegler.

Åby hade svårt att komma fram till några riktiga farligheter. Gästande Fagerhult desto lättare och satte 0–1 efter fem minuter. Snabbt därefter stod det 0–3 efter spel fem mot fyra. Åby fick en chans i powerplay i mitten av perioden för att på något sätt komma tillbaka in i matchen. I spel fem mot tre, kom reduceringen från Jonathan Pegler. Första perioden slutade 1–4.

I andra perioden ökade gästerna på, och gjorde mål på nästintill allt. Efter 1–7 bytte Åby målvakt, in kom Fredrik Nordström som gjorde några fina räddningar och höll kvar Åby i matchen. I slutet av perioden lyckades Marcus Bohman trycka in bollen i mål och ställningen var 2–8 inför sista.

Artikelbild

| Jonathan Pegler var på målhumör.

– Det tar tyvärr lite för lång tid innan vi gör någonting bra, vi snackade igång det i omklädningsrummet och vi lyckades sedan ute på planen.

Åby startade som ett nytt lag i tredje perioden och gjorde två mål inom två minuter och fick fart på sitt spel. Jonathan Pegler satte sitt andra för dagen när han på egen hand gjorde 5–8 och det blev match till slut. Fagerhult i panik tog en timeout för att få ett stopp i Åbys flow, det gav resultat och 5–9 kom direkt efter. Åby kämpade på och lyckades få in både 6–9 och 7–9 genom Philip Fox. Målvakten togs ut och det gav effekt. 8–9 gjordes av Joakim Marcus och sedan petade Jonathan Pegler in sitt tredje mål, 9–9 med 18 sekunder kvar.

I förlängningen spelade Åby med en man mer men Filip Wiklund i gästerna blev frispelad och avgjorde matchen, 9–10.