Bottentippat. Men Åby Oilers står inför en intressant och utmanande säsong som nykomling i allsvenskan. Via nt.se går det att följa deras framfart – Östgöta Media kommer att sända alla Oilers matcher.

I helgen startar säsongen borta mot Craftstaden, Oskarshamns innebandystolthet, med bland annat den tidigare Åbybacken Simon Tvingsell som nyförvärv.

– Jättekul att vi kan komma ut och synas på nätet som klubb, säger tränaren Magnus Bagge.

– Samtidigt måste vi bjuda på något också. Klart att vi måste vara lite taktiska och inte bjuda bort segrar om det står och väger, men vi är nog det laget som valt en annan väg än de flesta, säger Bagge.

Sedan starten i korpserien har anfallsspelet varit prioriterat genom alla tider och nivåer.

Hellre gå för ett mål till istället för en allt för cynisk defensiv.

– Vi ändrar på inget. Däremot kommer vi få en annorlunda roll som nykomling i allsvenskan. Istället för att vara det jagade laget mot försvar som backar hem måste vi vara mer vaket över hela banan. Vi kan bli hårt straffade om vi gör enkla försvarsmissar eller inte hänger med i fotarbetet. Det är skillnaden med spel på en högre nivå. Det kan ta några matcher att komma in i tempot, säger Bagge.

Bara anfallaren Jonathan Pegler missar premiären.

– Han har bihåleinflammation och äter penicillin, han hade ändå inte kunnat gå för fullt på grund av sitt baklår, säger Bagge inför bortaresan till Oskarshamn som ni kan följa på nt.se.