Det var på Elmia under påskhelgen som Mikael Svensson klev ut på tävlingsbanan för första gången i år. Mikael åkte dit med en nybyggd bil, en BMW Z3 Roadster med en V8 på 6,7 I med kompressor. Effekten är på hela 1 060 hästkrafter och ett vridmoment på 1 230 newtonmeter.

– Vi bromsade motorn tre veckor innan tävlingen för att vara säkra på att allt är okej inför säsongen, säger Mikael Svensson.

Hur gick det då för Mikael? Han kvalade in som 16:e man av 25 startande och åkte sedan ut i första elimineringen mot kvalettan Pawel Korpulinski.

– När tävlingen kördes blev det fyra minusgrader, då är det inte bra fäste i framhjulen, säger Mikael Svensson och lägger till:

– Vi är nöjda med bilen och kommer att göra lite småjusteringar på den tills tävlingen på Mantorp Park I slutet av april, då första SM tävlingen står på spel.

Framöver åker Mikael till USA ihop med sonen Alex.

– Vi ska medverka i säsongsstarten av Formula D och knyta de kontakter som krävs inför nästa säsong. Det vill till att ligga steget före i allt sånt jobb för att kunna lyckas med en sådan satsning, säger Svensson.