Ali Faleh Salman har ett fulltecknat schema sen han startade sitt företag, Global Council of Sport Science, förra våren.

– Jag jobbar tolv timmar varje dag, och ibland mer än så, säger Ali på sitt kontor i Norrköping.

Han kom till Sverige från Irak 2008 och har de senaste åren hittat sin grej inom arbetslivet.

Som doktor i sportmedicin har han bland annat varit verksam i Sylvia och IFK Norrköpings Tipselit, men från årsskiftet är det full satsning på hans eget företag där han arrangerar träningsläger för olika lag, och utbildningar inom idrott med fokus på sportmedicin.

– Många behöver mycket kunskaper om rehabilitering och annat inom området, inte minst inom mitt gamla hemland Irak, säger 42-årige Ali som själv har varit landslagsspelare i handboll.

Han ansvarar för allt vid varje utbildningstillfälle – hotell, mat och föreläsare – som mestadels sker i Turkiet. Fokus är i första hand riktat mot ledare och klubbar inom Arabvärlden, men föreläsarna har han hittills tagit med sig från Sverige.

Bland andra har IFK Norr-köpings idrottsskadeterapeut Dale Reese medverkat på en kurs. Vilka är det då som brukar delta på utbildningarna? Ali har bland annat kontrakt med handbolls- och fotbollsförbund samt olympiska kommittéer i flera arabiska länder.

– Många fysioterapeuter, specialistläkare, ledare och tränare har varit med på kurserna. Alla har tyckt att det varit bra information och bra föreläsare. Jag har faktiskt aldrig hört något negativt, säger Ali och skrattar.

Nästa vecka är det dags för nästa utbildning. Då blir det premiär i Kuwait.