– Jag hoppade ettan och han såg nog inte riktigt var han skulle till tvåan. Sen fokuserade jag väldigt mycket på att gå innanför till trea så det blev lite mycket, säger Andrea, som är hemmahörande i Norrköping, efter ritten.

Nu kommer hon starta sjua från slutet och hinna få ett hum om svårigheterna på banan innan det är dags att gå in.

Andrea låg fyra totalt i Krafft young rider cup inför drabbningarna i Göteborg. Nu har alla poäng nollställts och det gäller att hålla sig felfri i lördagens grundomgång för att kunna slåss i omhoppningen.

Artikelbild

| Andrea Falk.

– Men det kändes bra i dag och om man inte vågar satsa så vinner man aldrig, säger Andrea som inte har några planer på att safea allt för mycket.

Ekipaget är sammansvetsat efter fem, sex år tillsammans och satsar mot de stora arenorna. Det här är andra gången de visar upp sig i Scandinavium. Gamiro, som normalt sett är tittig hemma, har tagit den bullriga miljön med ro.

– Det är mer jag som är nervös. Eller jag är nervös för att han ska bli nervös och man inte vet vad som kommer hända. Men han brukar inte vara det på tävling, säger Andrea Falk.

Hon beskriver Scandinavium som en mäktig arena där allt kommer snabbt inpå eftersom den inte är så jättestor.

– Sen är det mycket dekorationer. Det finns mycket att titta på, säger Andrea.

I år är hon 20 och har ett år kvar som young rider innan det är dags att ta klivet upp till U25.

– Jag tänker att det är nu man kan hänga med med hästmaterial och allt så jag vill passa på. För seniorerna sen krävs det lite mer, säger hon.

Planen är att debutera med Gamiro, och Akonit som är kvar hemma denna gång, i 150 under året som kommer.

Andrea är redan som 20-åring rutinerad. För två år sedan vann hon och Gamiro Morgondagens vinnare och junior-SM. 2017 kammade de hem Elitallsvenskan med laget från Åby ridklubb.

Vann kampen om startordningen i fredagens klass gjorde tysken Max Haunhorst som med sina noll fel på de 140 centimeter höga hindren kom över mållinjen klart snabbast framför landsmannen Beeke Carstensen. Det innebär också att tyskarna startar sist i kampen. Andrea kommer att starta sjua från slutet.

– Jag tänker mig att jag ska försöka hålla nerverna i styr och göra en fin runda. Jag vågar inte ha för mycket förhoppningar. Det är ett väldigt bra startfält. Men jag tror svenskarna kommer slå till, säger Andrea som också berömmer sin tävlingskompis.

– Han är fantastisk. Jag litar på honom och han på mig tror jag. Han gör alltid sitt bästa.

Är du nervös?

– Lite nervös är jag. Men jag tror att det är bra.