– Vi avbryter kontraktet, och han är fri att söka sig till en ny klubb, säger Maifs sportansvarige Daniel Soner.

På tisdagskvällen blev det klart att André Rako lämnar Maif. Anfallaren har rehabtränat sig tillbaka efter fotskadan han drabbades av i våras, men var inte uttagen till matchen i lördags mot Värmbol och har inte varit med i laget de senaste träningarna. Trots att han varit skadefri.

– Det är bäst för båda parter att det blir så här. Vi är överens med André att han får gå, även om han har kontrakt, säger Daniel Soner.

Har det hänt något särskilt?

– Nej, det har det väl inte. Men jag har inga fler kommentarer, säger Daniel Soner.

Maif godkände på tisdagen, timmar före att övergångsfönstret stängde, en övergång till seriekonkurrenten IFK Haninge. Serieledare i Maifs division 2-serie är just Haninge och Maif möter Haninge hemma om två matcher, lördagen den 24 augusti.

Så då kan det bli att ni får spela mot André Rako?

– Ja, så kan det bli, säger Daniel Soner.

26-årige André Rako fostrades i Motala AIF och kom fram i tonåren som en jättetalang. Han var bland annat med i en talangserie i tv som spelades in i Borås hos Elfsborg.

Det har stundtals varit turbulent kring honom, bland annat när han lämnade LSW och när han förra gången lämnade Maif efter 2016. Rako har också spelat för Boren där han levererat bra.

2018 fick han en ny vår när han öste in mål i Vasalund i Solna, ett lag som vann tvåan och nådde ettan. Rako tränade då också med allsvenska AIK.

Rako följde dock inte med Vasalund till ettan, utan efter en briljant futsalvinter med olika Motalalag kom han tillbaka till Maif i våras. Det blev dock ingen bra comeback i tvåan, bara två mål och skadeproblem.

Sporten har sökt André Rako, men har inte kunnat nå honom.

Därmed nöjer sig Motala AIF med befintlig trupp resten av tvåan där det närmast är bortamatch mot Newroz på måndag.

– Vi vill vinna så många matcher som möjligt och hoppas fortsätta på den inslagna vägen, säger Daniel Soner om jakten på andraplatsen.

Maif förlorar även backen Mohammed Fadel Youssif till Sylvia i ettan. Som Sporten berättade om i går.

Ett nyförvärv var på väg in, backen Henrik Larsvik från AFK Linköping. Men det hann inte gå i lås.

– Magstarkt att begära ersättning när vi släppt Adam Larsson och Mattias Jansson till deras organisation, tycker Daniel Soner.

AFK Linköpings sportchef Khalid Neshati blir upprörd när han läser Soners inställning i Larsvik-frågan.

– AFK:s spelare har varit fria att lämna under frimånaden, annars vill vi ha en symbolisk summa för dem. Vi gör inga undantag, det är lika för alla. Larsvik hade kunnat gå för en krona, men nu när Maif säger så här så sätter vi en summa på 10 000 kronor för honom. Det kan du skriva, säger Neshati och fortsätter:

– Mattias Jansson bröt sitt kontrakt med Maif och gick till oss via Zeros. Han var fri att gå. Adam Larsson kom under helt andra omständigheter och det har inget med AFK att göra, säger Khalid Neshati.

– Henrik Larsvik har inte varit med oss sedan Motalamatchen och jag gillar inte Maifs sätt att låta spelaren komma till klubben och lösa sig själv. Det är Maif som ska kontakta oss först, menar AFK-ledaren.

– Vi accepterar att AFK tar ersättning, men vi vill inte betala något. Det är jättetråkigt att Larsvik nu står utan klubb. Det är en spelare som saknat avtal med klubben och som de ändå stoppar. Jag lider med honom, kommenterar Daniel Soner som säger att frågan nu är stängd för Maifs del.