"Årets viktigaste" väntar för Assyriska

"Viktigaste matchen hittills i år", säger Assyriskas tränare Admir Dedic.

Admir Dedic hoppas på cupseger.

Admir Dedic hoppas på cupseger.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-09-17 19:17

Den match han pratar om är finalen i Danske Banks herrcup. Boxholm från division 4 tar emot Assyriska från tvåan.

– Vi har blandat lite nu i slutet i serien. Jag tror det beror på att ganska många var borta under våren, och att det hos de som kört hela tiden börjat ta ut sin rätt. Tvåan är en tuff serie och då åker man lätt på en förlust. Mot ett division 4-lag är det lite annat. Det ska vara en skillnad men det gäller att vi tänder till ordentligt, säger Assyriskas tränare Admir Dedic inför onsdagskvällens finalmatch på Svartåvallens konstgräs.

Efter att ha slagit ut Sonstorp, Eneby, Sylvia och senast Linköping City på vägen mot finalen är det nu det ska avgöras. Ett antal tusenlappar står på spel, förutom pokalen och äran.

– Det här är jätteviktigt för oss, viktigaste matchen hittills i år. Om vi ska ha en titel är det nu vi har fått chansen, då ska vi ta den också. Jag vet inte om Assyriska har vunnit Östgötacupen tidigare, men det går rykten om att det hände 2006, säger Admir med ett skratt.

Trots att två divisioner skiljer mellan lagen är det bekant motstånd från fjolåret då både Assyriska och Boxholm spelade i division 3.

– Ett fysiskt lag som krigar och springer mycket, det blir mer "grisfotboll" än vi är vana vid. De har två bonusstraffar och det blir inte lätt att gå ut och bara göra tre mål på dem. Högt bolltempo blir viktigt för att få Boxholm i rörelse. Hoppas det går vår väg, säger Admir, som har en så gott som ordinarie trupp att tillgå.

Finalmatchen i Danske Banks cup sänds live på vår sajt, med start 19.00 på onsdagskvällen.

Karta: Assyriska IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!