GUIDE: Så följer du ditt lag under superlördagen

Det finns sport att se på våra sajter under lördagen - milt uttryckt. Sju direktsändningar som spänner från herrtrean i fotboll hela vägen upp till hockeyallsvensk duell i "Himpa". Här är alla guldkorn på våra sajter under superlördagen.

En galen sportlördag väntar. Inget mindre än sju livesändningar finns att se på våra sajter.

En galen sportlördag väntar. Inget mindre än sju livesändningar finns att se på våra sajter.

Foto: Montage

Sport2020-09-12 08:00

Det blir svårt att välja bara en match att rikta fokus mot under lördagen. Under denna högintressanta helgdag bjuder vi på flera spännande dueller där mycket står på spel. Det blir försäsongsmatch mellan Vita Hästen och Almtuna. Tungviktarduell mellan Storvreta och Linköping som förbereder sig inför Svenska Superligan i innebandy. Och parallellt med detta lirar ÅFF nyckelmatch i Sörmland. 

Det och mycket mer under tidiga eftermiddagen och vidare in på kvällen. 

Här är vår lördagstablå: 

LIVE-TV 11:55: IK Sleipner –  Västerviks FF

– Sleipner har varit ojämnt under säsongen och riskerar att bli indraget i bottenstriden. Nykomlingen VFF har å andra sidan imponerat och ser möjligen en chans att haka på toppduon Smedby och Mjölby med en seger. Först ut under vår fullspäckade lördag är hur som helst detta högintressanta möte i herrtrean som kan sluta i princip hur som helst. 

LIVE-TV 12:50: Storvreta IBK – Linköping IBK

– En tungviktare inom svensk innebandy. Titanen Storvreta som alltid finns med i toppen av ligan möter ett Libk som fått in mycket nytt och intressant och som vill utmana i tabelltoppen av SSL. Lagen är mitt i förberedelserna inför tävlingssäsongen och möts i IFU Arena under lördagen. Det lär bjudas på en hel del innebandygodis och en del smällar när dessa två lag drabbar samman. En mycket fin försmak inför vad som komma skall i höst då vi som bekant sänder samtliga Libk:s matcher i Svenska Superligan. 

LÄS MER: Libk-stjärnan trivs i nygammal roll "Är bäst där"

LIVE-TV 14:50: Vita Hästen –  Almtuna IS

– Det blir ishockey på hög nivå på våra sajter under lördagen. Hästen fortsätter sin försäsong med att möta Almtuna på hemmais. Det är ganska exakt tre veckor kvar till premiären i Hockeyallsvenskan och det finns flera frågetecken att reda ut. Hur klarar sig laget utan trotjänarna Markus Eriksson och Jesper Samuelsson och hur hög nivå håller meriterade förstärkningen Topi Nättinen? Det och flera andra frågor kan du få svar på genom att följa Hästens uppladdning på sajterna. 

LÄS MER: Zabel sågar egna ligans rekommendationer

LÄS MER: Czarnecki: "En fantastisk rolig inledning"

LÄS MER: Målmaskinen från J20: "Har en powerplay-roll i mig"

LIVE-TV 14:55: Trosa-Vagnhärad SK –  Åtvidabergs FF

– Tveklöst den match under helgen där mest står på spel. ÅFF med fyra raka segrar har efter en trevande inledningen ett synnerligen intressant läge i toppen av herrtvåan. Seger mot Trosa-Vagnhärad och seriesegern finns inom räckhåll för "Åtvid" som har ett tacksamt spelschema kvar. Men det lär inte bli enkelt. Trosa-Vagnhärad har efter sju omgångar ännu inte förlorat och har vunnit tre av tre hemmamatcher. Det är upplagt för en riktig rysare på Häradsvallen som förstås inte bör missa. 

LÄS MER: Lagkollen: Trosa-Vagnhärad SK – Åtvidabergs FF

LÄS MER: "För mig är det skönare att låta fotbollen prata"

LIVE-TV 14:55: Utsiktens BK – Motala AIF

– Maif har svag form – det går inte att komma i från. Läget är dessutom ansträngt i botten av Ettan Södra när östgötarna far till Göteborg för en tuff bortamatch mot Utsikten. Tabelltvåan dominerade totalt i våras på Motala Idrottspark och är förstås en mycket tuff nöt att knäcka för Motala. Ska laget lyckas skrälla under lördagseftermiddagen?

LÄS MER: Maifkaptenen: "Alla pilar är åt samma håll"

LIVE-TV 14:55: FC Linköping City – Eskilsminne IF

– City tog kliv framåt i dubbelmötet med Assyriska Turabdin under förra veckan. Nu är man förstärkt av flera intressanta nyförvärv som vill föra laget mot toppen. Ska City stå för en imponerande höst igen och närma sig toppen allteftersom? Det lär krävas tre poäng hemma mot Eskilsminne i så fall – till att börja med...

LÄS MER: Konkurrensen hårdnar i City – Nu är forwarden klar

LÄS MER: Citys nye anfallare: "jäklar vad alla springer"

LÄS MER: Citys satsning: "En stor del är privata insatser"

LIVE-TV 15:55: IF Sylvia – Sandvikens IF

– En magisk upphämtning från 0-3 till 3-3 i första mötet med Vasalund förvandlades till en enda stor utskåpning i möte nummer två. Sylvia står inför ett vägskäl och behöver hitta tillbaka till vinnarspåret innan tåget lämnar perrongen i Ettan Norra. Vasalund har skaffat sig ett glapp, BP öser på och ser ruggigt starka ut samtidigt som Sollentuna och Haninge gång på gång visar att man har i toppen att göra. Om Sylvia ska hänga med krävs tre poäng hemma mot ett disciplinerat Sandviken. 

LÄS MER: Nyckelspelaren borta – då får backen ta steget upp

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!