Vi sänder en rad lokala matcher – i minst fyra år till

Här kommer ett glädjande besked för den som gillar att se lokal sport. Vi har säkrat rättigheterna för en rad lokala lag – i fyra år framöver.

Smedby, Sleipner, Adas och Svärtinge är bara några av lagen du kommer kunna se flera matcher av de närmaste fyra åren på våra sajter.

Smedby, Sleipner, Adas och Svärtinge är bara några av lagen du kommer kunna se flera matcher av de närmaste fyra åren på våra sajter.

Foto: Montage

Sport2023-03-07 10:00

Nu står det klart att vi kommer att sända mycket fotboll även framöver. Sporten har nu glädjen att berätta att rättigheterna är säkrade för såväl damernas division 1, herrarnas division 2 och division 3 samt även futsal från damernas högsta liga RFL samt herrarnas division 1 i futsal.

Rättigheterna är fyra år framåt, över säsongen 2026.

Det innebär att man kommer att kunna se ett antal av Smedby-damernas matcher i jakten på toppen i division 1-fotbollen. I division 2 på herrsidan finns både Sleipner och Smedby och i division 3 tre lag som kommer ge ett antal heta och högintressanta derbyn. Här finns Adas, Eneby och Lindö FF under den kommande säsongen. 

I RFL tog sig Svärtinge till slutspel säsongen som precis avslutades. Laget blev ensamt från Norrköping i år när Ektorp drog sig ur sent inpå säsongsstarten. Ektorp återfinns dock även i herrarnas division 1 där vi också har rättigheterna även framöver.

– Det här är såklart väldigt glädjande och viktigt för oss. Det innebär att vi på NT och Folkbladet stärker vår ställning än mer som den ledande och viktigaste aktören när det gäller att tillhandahålla lokal sport. Att vi kommer kunna sända en rad högintressanta matcher de närmaste fyra åren ger våra användare ännu fler argument för att välja en prenumeration hos oss, säger sportchefen Christer Gustafson om de nya säkrade fotbolls- och futsal-rättigheterna. 

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya intressanta serier och lag att sända. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!