Petningen knäcker inte Ericsson

Just nu vill inte Red Wings ha honom. Jonathan Ericsson, 35, tänker motbevisa klubben. "Jag vill bli uppkallad igen", säger han till Mlive.com.

Jonathan Ericsson hoppas på att återvända till Detroit och NHL.

Jonathan Ericsson hoppas på att återvända till Detroit och NHL.

Foto: Bildbyrån

Sport2019-10-24 18:30

Tio år efter senaste matchen i farmarlaget är Jonathan Ericsson tillbaka i Grand Rapids Griffins tröja. 

35-åringen som inte ingår i Detroit Red Wings planer längre, sattes upp på waivers-listan men inget annat NHL-lag visade intresse att plocka in "Jonte". 

Då blev det att ta steget ned till AHL-ligan och snabba bud. Vita Hästen-produkten spelade 16 minuter i 3–0-segern mot Milwaukee Admirals.

Efteråt delade Ericsson med sig av känslorna att sidosteppas från Red Wings efter tolv säsonger. 

– Jag vill komma hit och vara professionell och bli uppkallad igen, såklart, säger han till Mlive.com. 

Enligt tidningen är det 3 888 dagar sedan Jonathan Ericsson senast spelade för farmarlaget och första gången sedan 28 mars som backen spelade match.

Rygg- och höftskadorna förstörde större delen av fjolårets säsong och är en an bidragande anledning att Red Wings skickar ned svensken i AHL-ligan.

Åldern och årslönen (4,25 miljoner dollar) spelar också in men Jonathan Ericsson är fast besluten att återvända till NHL.

– Det första jag tänker på efter den här matchen är hur roligt det är med ishockey. Jag var glad att spela, det var ett tag sedan, fortsätter Ericsson.

Farmarlagets coach, Ben Simon, gillade vad Ericsson levererade på och vid sidan av isen.

– Man vet aldrig med en kille som skickats ned. Jag är säker på att han är besviken, men jag spelade med honom 05-06. Han har stark karaktär och kommer hit helhjärtat, säger Simon till Mlive.com.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!