Tog Dagsberg till "trean" – nu lämnar han

Spelarna önskade förändring. Anders Gahnström tränar inte längre Dagsberg. "Det är inte så dramatiskt", säger han om att lämna.

Anders Gahnström blir inte kvar som tränare för Dagsberg.

Anders Gahnström blir inte kvar som tränare för Dagsberg.

Foto: Johny Daagh

Sport2019-09-24 17:14

Överlägsen serieseger och avancemang i Svenska Cupen. Lägg till serieseger i reservlagsserien så har det varit ett riktigt bra år för "Dacka". 

Dagsberg avslutar en historisk säsong med derby mot Bråvalla på söndag.

Klubben som aldrig spelat i division 3 har redan gått skilda vägar med tränaren Anders Gahnström och Jesper Sandberg, assisterande.

– De hade bara kontrakt på ett år och vi valde att inte förlänga. Det var ett beslut som togs av spelartruppen. Det är aldrig roligt att ge ett sådant besked men det är främst spelarna vi lyssnar på och majoriteten vill detta, säger sportchefen Andreas Bengtsson. 

Har ni fördjupat er i varför? 

– Självklart har vi fördjupat oss. Anders Gahnström och Jesper Sandberg har fått den infon. Det var inga hard feelings när vi lämnade mötesrummet tillsammans, säger Bengtsson.

Sökandet med ett hitta ett nytt tränarnamn är redan igång. 

– Vi skyndar långsamt. Vi har en klar bild och en strategi inför nästa säsong. Sedan är det några namn som är mer intressanta än andra i tränarrollen. Vi vill ha en erfaren tränare, det är vad vi söker, fortsätter Bengtsson. 

Är det ett stort steg till division 3? 

– Det är ett steg men jag tycker fotbollen blivit så pass mycket sämre i de lägre divisionerna. Vi kommer ha kvar samma stomme och vi vill vara ett jobbigt lag att möta men vi kliver in med det här med ödmjukhet, säger Andreas Bengtsson.

Anders Gahnström tycker inte att det är något större drama inblandat. 

– Vi hade bara kontrakt ett år. Jag hade nog sökt andra utmaningar ändå. I bland stämmer det inte till 100 procent. Så här fungerar branschen, säger Gahnström som är inställd på att ha ett tränarjobb även nästa säsong.

Efter att ha varit i IFK Norrköpings damer och nu Dagsberg söker Gahnström helst en fortsättning på herrseniorsidan.

– Det är tidigt, serierna är inte färdigspelade. Det här är inte än, att jag inte blir kvar i Dagsberg. Vi får se vad som händer nu, säger Gahnström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!