- Jätteskönt, sa Roger Lönn, tränare i Assyriska.

Senast föll Assyriska efter ett baklängesmål på övertid. På lördagen kunde de istället glädja sig åt ett segermål i matchens sista spark.

Esat Jashari sköt ett skott som målvakten tippade åt sidan. Josef Haddad fångade upp bollen vid kortlinjen och sköt ett skott från nära håll och ur minimal vinkel, som gick i mål via målvakten till 3-2.

- Vi behövde de här tre poängen. Nu ser det hoppfullt ut, menade Lönn.

Assyriska har nu sju poäng ner till Gute på kvalplatsen och nio till Smedby under nedflyttningsstrecket när fyra matcher återstår.

Det blev en tuff match med många chanser. Josef Haddad var fri redan efter fem minuter, men målvakten kunde rädda. Därefter tog Farsta över alltmer och Assyriska fick mest jaga boll.

Kvitteringen till 1-1 kom strax före paus när Josef Haddad skarvade in en hård hörna efter marken. Farsta kunde dock innan paus åter ta ledningen med 1-2 på ett självmål.

I andra halvlek satsade Assyriska på djupledsbollar till anfallsduon Haddad och nye Sam Johnson. De sprang mycket och kämpade med Farstas storväxta försvar.

Efter en kvart slog Assyriskas målvakt Gabriel Aydin axeln ur led och ersattes av Fredrik Dagh.

På en kontring efter en dryg timma kunde Sam Johnson göra 2-2 med ett skott i straffområdet. Strax därpå var han mycket nära att göra 3-2, men Farstamålvakten gjorde en kanonräddning.

Inget mål där, men till slut fick Assyriska in segermålet.

Bäst i Assyriska var anfallarna Haddad och Johnson, som också gjorde alla tre målen.

- De spelade bra ihop och Johnson är oerhört spänstig, sa Lönn.

Sam Johnson, som är född 1993 och spelat i Liberias U23-landslag, fick sitt arbetstillstånd klart i fredags och ska spela i Assyriska under hösten.