24-årige Tyler Flack har bestämt sig för spel i Norrköping Dolphins kommande säsong. Coachen Adnan Chuk var riktigt nöjd med att ha fått klart med amerikanen. Enligt Adnan är fysiske Tylers atletism något speciellt.

– Vi ser en stor utvecklingspotential, säger Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

201 centimeter långe och 93 kilo tunge forwarden Tyler är, enligt Dolphins, ett kraftpaket som kommer bli viktig på flera sätt för mästarna i Basketligan och Champions League nästa säsong.

Förhoppningen är att han ska ge Dolphins defensiv, offensiv och en rejäl dos med atletism.

– Han är väldigt atletisk, har ett bra förstasteg och är väldigt rörlig för den positionen, säger Adnan.

Han och övriga i coachstaben har följt nyförvärvet rejält och i detalj senaste en och en halv månad. De har gillat vad de fått se på planen.

– Defensivt ser vi en stor styrka och han snittar många blockar per match. Han kommer tillföra mycket i många olika situationer både defensivt och offensivt.

Tyler gjorde sina collegeår på University of South Dakota, där han snittat mellan fem och 15 poäng från 2012–17. Säsongen 2016–17 blev hans allra bästa med 15,2 poäng i snitt per match.

Förra säsongen skulle Tyler spela i spanska Baskonia, en anrik klubb som exempelvis spelat i Euroleague ända sen säsongen 2000/2001.

Tanken var, enligt hemsidan, att han skulle utvecklas i farmarlaget för att därefter ta klivet uppåt, men ett trasigt lår satte stopp för de planerna och Tyler åkte istället hem till USA för rehabilitering och även för att göra klart sina studier.

– Förutom som ”fyra” kan vi använda honom som ”femma” och ”trea” i olika situationer. Fysiken är extrem, säger Adnan.

Klara sen tidigare i truppbygget är Jocke Kjellbom, Edvin Stark, Johnell Smith, Tim Schüberg och Anes Zekovic.