Det var innebandymagazinet.se som under lördagen avslöjade att en övergång var på ingång, men utan att presentera något namn. Enligt våra uppgifter från säkra källor handlar det om Ondrej Nemecek, som bland annat gjorde succé i en stor landslagsturnering förra sommaren och som under den gångna säsongen även finns noterad för fem matcher i Pixbo.

Nu är det klart att 20-årige jättetalangen spelar i Linköping till hösten och därmed hamnar i samma lag som bland andra tjeckiske landslagspolaren Matej Jendrisak.

Som vi berättat tidigare har Libk, i SM-semifinal i våras, under en längre tid haft siktet inställt på att värva en back. På den svenska marknaden finns inte så många spelare att hämta, vilket gjort att man tvingats att leta utomlands.

Artikelbild

Johan Astbrant, tränaren, bekräftar att en övergång är klar och blir offentlig nästa vecka. Däremot vill han inte ge några kommentarer när det gäller namnet. Till innebandymagazinet.se säger han dock:

– Det här var den spelaren som stod högst upp på listan.

Utöver en ny försvarare har också förts diskussioner om att eventuellt hitta en högerskjutande forward som ersättare för skyttekungen Gustav Fritzell.

Sedan tidigare har Libk värvat Max Wahlgren, Simon Palmén, Marcus Berglund och Felix Forslund, men också tappat tunga namn som ovannämnde Fritzell, Joel Dagman och Eric Björk.