LÄS MER: Han har gjort sitt i IFK

IFK Norrköpings stora trupp bantas med ett namn. Erik Lindell återvänder till Degerfors en tredje gång. Skillnaden nu: Det handlar om en övergång. IFK-produkten har skrivit på ett kontrakt över ett plus två år.

Det finns med andra ord en öppning att stanna i Degerfors i tre säsonger om han önskar.

– De har varit med i bilden hela tiden eftersom jag inte visste hur det skulle bli med IFK. Jag har gjort vad jag kan i vinter men har väl inte riktigt fått ut det jag vill i matcherna. Det har gått bättre på träning, säger Lindell från hotellrummet i bruksorten.

Ett tufft val?

– Alla vet vad IFK betyder för mig och att jag kommer ifrån stan men jag behöver fortsätta spela för att fortsätta utvecklas. Det hade mest blivit U21-matcher för mig i IFK. Det känns som Degerfors passar mig bättre. De vet vad de får, jag trivs bra där och det har gått bra för mig där. Det är skönt att jag inte behöver någon startsträcka och har fått en bra vinter med IFK, svarar Lindell.

Ytterbacken tränade med sitt nygamla lag på måndagskvällen. Han är en uppskattad spelare på Stora Valla som tränaren Stefan Jacobsson hyllat stort.

– En maskin skulle jag vilja säga, han är en optimal spelartyp för wingback med sin fysiska styrka, där han orkar springa i 95 minuter upp och ner mellan hörnflaggorna. Han har under de två åren som han varit här tidigare bidragit med väldigt mycket bra kvalitativa saker, dels ett hårt jobb där ute på planen och har ju slagit ett och annat inlägg om man säger och han är användbar på båda kanterna, säger han till DIF:s hemsida.