35-årige Englund från Örnsköldsvik är mer känd söderut. Backen gjorde två säsonger i Vita Hästen (2008–10) innan det blev hela åtta säsonger i Västervik.

Han fick inget nytt kontrakt inför den här allsvenska hösten men har i stället fortsatt karriären i division 3-laget Valdemarsvik.

Nu blir det ändå en allsvensk comeback – som bloggare. Joakim Englund kommer bli en ny röst på hockeysverige.se under säsongen.

– Det är en rikigt häftig liga som förtjänar mer uppmärksamhet. Jag hoppas kunna bidra till det, säger Englund till sajten.

Att blogga och tycka till om hockey blir inget nytt för honom. Under ett par år drev han en egen blogg på Västerviks-Tidningen. Englunds frispråkighet blev uppskattat och han drog sig inte för att reta upp en och annan motståndare eller motståndarsupporter under sin tid som VIK-spelare.

– Hockey är det bästa jag vet. När jag närmade sig 30-strecket och inte hade tagit de där kliven jag behövde göra för att bli något på isen insåg jag att något måste hända. Det var en ganska anonym tillvaro i Västervik under åren i Hockeyettan, så jag såg bara win-win och fördelar med att blogga, skapa rubriker och bygga intresse kring hockeyn här. Den rörde om i grytan lokalt i Söderettan. Sedan fick vissa inlägg lite större spridning än så. Så visst lyckades jag med mitt syfte där, säger han till hockeysverige om sin förra bloggkarriär.

Det blir en lite annan touch den här gången, framför allt eftersom han själv inte spelar i samma serie som han ska kommentera.

– Det kommer inte vara samma spridda skurar med hagel. Jag kommer till en mognare hockeypublik, en läsarskara som kan hockey på ett annorlunda sätt. Det blir lite mer hockeyrelaterade texter, men jag har inga problem att tycka till om saker heller, konstaterar Englund.