26-årige backen Viktor Amnér är kontraktslös efter sin succésäsong med Vita Hästen. Men inte sysslolös.

– Jag sitter och fiskar hemma hos föräldrarna i Nynäshamn. Men jag får inget, berättar han när NT-sporten ringer på långfredagen.

Däremot lär det nappa med en ny klubb tämligen snart.

– Det har varit ganska många lag som har hört av sig. Det är ingen hemlighet. Det har gått bra i år och personligen är det här min bästa säsong någonsin. Både hur det har känts och rent poängmässigt. I Troja gjorde jag 25 poäng i allsvenskan och nu blev det 28, konstaterar Amnér lugnt.

Med andra ord lär du inte bli kvar i Hästen?

– Nä, jag tror väl inte det.

Amnér är dock hemlighetsfull om vad som är på gång.

– Jag vill väl egentligen säga så lite som möjligt om det. Men jag hoppas det blir klart i dagarna, eller i alla fall i veckan.

Blir du kvar i allsvenskan eller kliver du upp en nivå?

– Det är det jag inte riktigt vet.

Oavsett vilket lämnar han Norrköping, Himmelstalundshallen och Vita Hästen med enbart positiva bilder på näthinnan.

– Det har varit ett grymt år och jag har trivts som fan. Vi har haft bra sammanhållning i laget och det har bara varit trevliga grabbar. Publiken har varit riktigt härlig. Det är en hockeystad, säger Viktor Amnér.

Enligt vad NT-sporten erfar kan Amnérs nya klubb bli Leksand, som bytte plats med Malmö och nu ska spela i allsvenskan. Å andra sidan ryktas det att backen Daniel Josefsson är på väg från Leksand till Vita Hästen.

– Det har jag ingen kommentar till. Jag låter de som spelade i går (torsdag) vara i fred ett par dagar, säger Hästens vd Fredrik Jensen.

Vad säger du om att Amnér ser ut att vara förlorad då?

– Det är många poäng som ska ersättas, och den typen av back som är offensiv och viktig i powerplay är svår att hitta. Men våra framgångar i år berodde mer på laget och ingen är oersättlig på något sätt. Den som stack ut i så fall var väl Brage i mål.

Har det hänt något mer med honom?

– Inte i går i alla fall, när jag pratade med honom. Det har ryktats om Karlskrona men jag vet inte. Om han skulle gå till SHL kommer vi ju i alla fall få en hyfsad slant så att vi kan hitta en ny bra målvakt.

Hur går det med Alexander Larsson?

– Vi träffades i veckan och han skulle flytta till Gävle med sin fru. Men vi hade ett positivt samtal och ska höras av vidare. Vi har trivts bra med varandra. Han skulle säkert kunna få ett SHL-erbjudande men frågan är vilken roll det blir då.

Nu är det i alla fall helt klart vilka lag som kommer spela i allsvenskan i höst. De som har försvunnit till SHL är Karlskrona, Rögle och Malmö medan Södertälje har flyttats ner till division I. De nya lagen blir Leksand från SHL samt Sundsvall, Tingsryd och Pantern från ettan.

– Publikmässigt är det synd att Södertälje åkte ur men det är ingen nackdel att Leksand kommer till vår serie. Pantern drar ju mindre folk än Rögle men det handlar bara om enstaka matcher så det blir ingen större skillnad. Tingsryd blir bra, det finns en skön rivalitet sedan division I-tiden och alla kval. Sundsvall är också okej. Det är en hockeystad som har bra förutsättningar att ha ett allsvenskt lag och de kommer ha sköna derbyn mot Timrå.

– Sportsligt kanske det inte blir lika bra som det var i år, när så många rustade för att gå upp. Men Björklöven, Leksand, Timrå, Mora, Västerås etcetera kommer satsa och vara bra. Det kommer bli tufft och en fortsatt bra serie, säger Jensen.