Bakgrunden till tuffa SM:et: En skada störde

Sara Wallberg kunde inte göra sig rättvisa i SM. Anledningen: En skada som hämmat NKK-simmaren som var klubbens medaljhopp.

Sara Wallberg var skadad under SM.

Sara Wallberg var skadad under SM.

Foto: Christer Gustafson

Simning2019-11-17 18:29

Sim-SM i kortbana i Munktellbadet i Eskilstuna är över för den här gången. Det blev inga medaljer för NKK men det hade sin förklaring.

– Det här med Sara var tråkigt, hon var vårt hopp när det gällde medaljer. Men annars har Emil Kernen simmat bra, liksom Victor Lovinge med flera "pers", summerade tränaren Håkan Hertzman som även var nöjd med Ella Lindroth under SM-dagarna.

På lördagen gjorde Sara Wallberg sitt bästa lopp där hon var sjua på 50 bröstsim med 32,07. Efter det berättade klubben om skadan som hämmat henne.

En och en halv vecka innan SM drog hon på sig en ryggskada vilket gav svårt att andas. Hon var inte helt återställd till SM vilket påverkade resultaten för NKK:s största hopp.

Under lördagen blev Emil Kernen sjua på JSM på 100 ryggsim med 56,13. Det räckte till en B-final bland seniorerna där han slutade sjua. Victor Lovinge slog två personliga rekord på lördagen. På 50 fritt simmade han på 23,72 och därefter simmade han 100 ryggsim på 58,66. Ella Lindroth gjorde sitt näst snabbaste lopp på 50 bröstsim då hon gick i mål på 33,86.

Under söndagen var det färre NKK-simmare i SM-bassängen. Men Emil Kernen passade ändå på att slå personligt rekord på 50 ryggsim med 26,2. Det räckte till en B-final där han var sjua totalt.

Det blev slutpunkten på SM för Norrköpingsklubbens del. Nu väntar träningen inför det som komma skall, bland annat utesäsongen efter vintern. Dit satsar Sara Wallberg vidare nu efter skadefyllda SM-helgen.

Karta: Munktellbadet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!