Borgia fortsätter på den inslagna vägen

Satsningen på egna ungdomar fortsätter i Borgia, som ändå får in några rutinerade namn.

Borgias tränare Marcus Johansson (i mitten) med nyförvärven Tobias Andersson (till vänster) och Patrik Grönborg (till höger).

Borgias tränare Marcus Johansson (i mitten) med nyförvärven Tobias Andersson (till vänster) och Patrik Grönborg (till höger).

Foto: Fredrik Rosander

Bandy2019-11-06 09:00

Förra säsongen blev Borgia näst sist i division 1-serien. Då med en mycket ung trupp. Lite samma läge är det inför den här säsongen, som inleds med hemmamatch mot Jönköping på fredag kväll.

– Vi har flyttat upp ett antal juniorer. Det är några som verkligen har lyft sig genom att få träna med A-truppen. I varje match lär vi ha sex-sju spelare födda på 2000-talet med, så vi fortsätter på den inslagna vägen. Närmaste åren ser vi som en läroprocess, säger Borgias tränare Marcus Johansson före sena kvällspasset på Himmelstalunds nyspolade is.

I höst har laget kunnat förbereda sig bättre än de senaste åren.

– Jämfört med inför förra säsongen har vi haft mycket bättre förutsättningar nu, betydligt fler pass på is och åtta träningsmatcher. Vi går in i serien med mycket mer istid bakom oss, säger Marcus.

41-årige Martin Johansson har slutat spela och Simon Karlsson har återvänt till Tranås. 

Samtidigt har truppen fyllts på med två rutinerade namn – målvakten Patrik Grönborg och mittfältaren Tobias Andersson. 

– Tobias är Norrköpingskille från början som har gått på bandygymnasiet i Sandviken i tre år och som senaste säsongen spelade i allsvenskan med Katrineholm. Han är mycket skridskoskicklig för den här nivån och blir ett bra tillskott. Vi får stor nytta av Tobias, säger Marcus.

– Patrik har spelat både i Faik och Borgia tidigare, har stått några B-lagsmatcher lite då och då men är nu tillbaka ordentligt.

Tranås, Faik, Skirö och Jönköping ser han som topplag i ettan, Borgia och övriga där bakom.

Borgias tränare Marcus Johansson.
Borgias tränare Marcus Johansson.
Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!