Inställt derby i Finspång efter gropar i isen

Först flyttad, sen ändå till slut inställd. Vädret drabbar även bandyn i Finspång.

Inställt för Rödtjut och Faik.

Inställt för Rödtjut och Faik.

Foto: Ulf Stråhle

Bandy2019-11-22 12:39

Flera klubbar har problem med isen på sin hemmaplan, däribland Finspångs AIK som tvingas ställa in fredagskvällens division 1-derby mot Åtvidaberg.

– Beslutet togs i torsdags kväll efter att några varit ute och känt på isen. Vi ville gärna spela, men tyvärr går det inte, säger Staffan Pacsay i Faiks ledarstab.

Själva isen finns kvar på Grosvad, men bädden är ojämn med en del gropar.

– Det hade varit en fara både för spelare och domare, konstaterar Staffan.

På grund av det milda och blåsiga väderläget skulle det krävas en stor arbetsinsats för att, om möjligt, få till en spelbar yta.

– Det här vädret har pågått över en vecka nu, och redan vår premiär spelades på nåder efter att personalen gjort ett superjobb, säger Staffan.

Östgötaderbyt skulle från början ha spelats på Kopparvallen, men då upprustningen av arenan i Åtvidaberg ännu inte är helt klar enades lagen om att skifta hemmaplan. Det hjälpte inte den här gången.

– Vädrets makter styr. Särskilt den varma vinden gör stor skada. Det är synd att vi inte kan spela när vi har haft en jättebra försäsong, men så här är det på flera ställen. Hade det varit två minusgrader och vindstilla hade det kanske kunnat gå att lägga ner den tid som behövs för att få planen jämn igen, förklarar Staffan.

Efter premiärsegern mot Derby har Faik redan varit spellediga i två veckor. Nu blir det minst en vecka till. Nästa försök blir mot Oskarshamn nästa söndag, även den matchen ska spelas på Grosvad.

– Om de möjligheterna kan man inte säga mycket just nu, säger han.

Karta: Medley Arena Grosvad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!