Jobbig premiär för Borgia – efter självmål

Borgia fick inte med sig några poäng ifrån fredagskvällens division 1-premiär. I en småstökig match var det gästande Jönköping som drog det längsta strået, och vann med 4–1.

Borgia fick inte med sig några poäng ifrån säsongspremiären.

Borgia fick inte med sig några poäng ifrån säsongspremiären.

Foto: Kenny Wiis/arkiv

Bandy2019-11-08 22:19

– Vi förlorade främst på ett par dåliga minuter i andra halvlek, konstaterade Marcus Johansson, tränaren.

Jönköping gjorde dock säsongens, och matchens, första mål redan i den femte matchminuten. Men Borgias Gustav Gardell behövde inte många minuter på sig innan kvitterade till 1–1. 

Därefter följde sedan en speciell period i matchen där utvisningarna – totalt sex stycken på de 35 minuterna innan paus – duggade mer tätt än chanserna.

– Jag tycker ändå att det var bra jobbat av oss, och att vi stod upp bra i spelet, mot seriefavoriten. 

På tilläggstiden av den första halvleken skulle Jönköping dock få in 2–1-målet, som också skulle visa sig mycket viktigt. Detta efter att Tobias Pettersson varit mycket olycklig och stött in bollen i eget mål efter en tilltrasslade situation vid målvakten Patrik Grönborg.

Det unga Borgia-laget, med hela åtta juniorer i uppställningen, orkade inte riktigt hämta sig och när Jönköping prickade in ytterligare två mål i upptakten av den andra halvleken var det avgjort.

– Väldigt snöpligt med självmålet. Det händer inte ofta i bandy. Tyvärr rann det iväg lite där, fortsatte Johansson, som annars hyllade sina juniorer stort.

I det slutskedet av matchen skadades en Jönköpingsspelare allvarligt i en kollision varpå en ambulans rullade in på isen.

– Efter det spelades matchen mest av. Han hade problem med känseln, efter att ha slagit i nacken, och det är bara att hoppas att det går bra nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!