Tre olika serier väntar för unga målvakten

14 år och spel i tre olika lag. Bandymålvakten Selma Grundström har fullt upp i vinter.

Selma Grundström har en spännande säsong framför sig, med spel i tre olika klubbar.

Selma Grundström har en spännande säsong framför sig, med spel i tre olika klubbar.

Foto: Fredrik Rosander

Bandy2019-11-07 09:00

Det är runt nollan och ännu ett träningspass för Selma Grundström. Den här kvällen med Borgias U 16-lag på Himmelstalunds blanka och nyspolade is.

– Här i Borgia har jag spelat sen jag var fyra, för tre-fyra år sen började jag även i Motala och för några månader sen i Tranås, säger Selma med målvaktsutrustningen på sig i korridoren utanför omklädningsrummen.

Vissa av lagens träningar kolliderar så i nuläget hinner hon med två pass i veckan. Ibland ihop med grabbarna i Borgia medan det är rena tjejlag i både Motala och Tranås.

– I Borgias U 16 är jag ensam tjej. Det är en utmaning att träna med grabbarna, men även att få träna med spelare i olika åldrar som det blir på de andra ställena. I Tranåslaget är det spelare upp till 27 år. Att spela med killar har gett mig hårdare träning men med tjejerna blir det en annan grej, med olika taktik i olika lag och så, säger Selma.

Hon går i åttan på Mosstorpsskolan i Skärblacka så nu hinner hon inte med mycket mer än studier och bandy. Det blir en och annan resa för Selma och familjen i bil från Kimstad till de olika bandyarenorna i regionen. Med IFK Motala spelar hon i F 17-serien medan det med Tranås blir i allsvenskan, damernas näst högsta serie.

Nyligen tog Tranås silver i allsvenska cupen, där hon fick förtroendet mellan stolparna i två av matcherna.

– Jag är med och konkurrerar om en plats, vi är två målvakter där. Det gick ganska bra, både för mig och laget. Final är ganska stort, säger hon.

Känner du dig redo för allsvenskan?

– Jodå, men vet att det är ganska svårt med duktiga spelare i andra lag. Kul att jag redan är med i ett damlag, det är ganska stort. Tranås vann SM-guld för några år sen och är ett av de bättre lagen i serien.

I helgen hade hon fullt upp när hon stod alla fem matcher för det kombinerade F 17-laget Motala/Tranås i World Cup i Vetlanda.

– Jag är enda målvakten i det laget så det var inte så mycket att välja på, skrattar Selma som blev matchens lirare i en av helgens matcher.

Allsvenska premiären, Tranås-Västerstrand på söndag, missar hon dock på grund av cupspel med regionslaget. Därefter blir det matcher med både Borgias killar, Motalas flicklag och Tranås allsvenska damlag.

– Jag ser fram emot den här säsongen, kul att spela med Tranås, och vi har ett härligt gäng i Motala. Och så här också, konstaterar hon leende.

Vad har du för mål i framtiden?

– Jag jobbar på i nutiden, det är kul och går ganska bra.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!