Det var 35:e året som cupen spelades och det blev till slut Lindö FF som kammade hem sin fjärde raka cupseger efter finalen mot Eneby.

Finalen i A-slutspelet började med hård press från Lindö som tidigt satte det första målet genom Erika Nilsson. Målet speglade resten av matchen med Lindö i kontroll. Tempot var högt från båda lagen, fysiskt spel som ständigt trippade på gränsen. En stor vilja att ta hem vinsten var väldigt tydlig från båda sidorna.

Eneby lyckades dock spräcka bubblan och bombade in kvitteringsmålet i slutskedet av matchen. Filippa Karlberg var målskytten och glädjen var total på Enebys bänk och delar av läktaren.

Lindö som har dominerat cupen de senaste tre åren satte hjärtat i halsgropen, och tempot togs upp på planen. Skotten haglade fram och tillbaka, slutminuterna närmade sig med stormsteg. Då tog Lindös Ellen Hallberg upp taktpinnen. Drog loss från försvaret och pressade in det matchvinnande målet. Mässhallen exploderade i jubel.

– Det var otroligt, jag kände bara glädjen i hela kroppen. Jag tycker att vi verkligen får till det vi har tränat på med mer fysiskt spel. Det är inte riktigt där än men det är ett steg i rätt riktning. Sen är det alltid kul att vinna mot Eneby, sa Hallberg om målet och prestationen i turnéringen.

Den fjärde raka vinsten, hur går tankarna?

– Det är jättekul. Vi tränar ju inte riktgt futsal som många andra lag, utan det är mer ett kul avbrott för tjejerna, sa Lindö FF tränare Patrik Månsson.

Ser vi er på pallen igen nästa år?

– Haha, oklart. Men vi kommer definitivt delta nästa år också, avslutade han.

I B-finalen besegrade Svärtinge KFUM Linköping med 1–0. C-finalen vanns av Studenterna, 5–0 mot Grönbo.