Att ta semester mitt under en formtopp kan ställa till det. Det kan också skapa förväntningar och hunger.

För Nicklas Bärkroth var det en del kluvna känslor då han reste ned till västkusten efter ett kort allsvenskt inhopp mot Falkenberg.

– Roligt att vara tillbaka. Jag ville knappt ha någon semester när jag precis hade kommit tillbaka efter skadan, sa yttermittfältaren som briljerat under försäsongen och i Svenska Cupen.

Under sina första 45 minuter i träningsmatchen mot estländska Pärnu visade han att det knappast var något fel på motivationen. Han breddade fintade, snurrade och slog inlägg, med variation så hemmalagets backar tappade både balans och kontroll. Även om det inte blev något mål var publiken med på fotbollsgodiset och ett sus hördes från de båda träläktarna varje gång Bärkroth snurrade bort sin motståndare på sin kant.

– Det känns bra att det sitter kvar. Bra att få en sådan match och kunna trycka på, en bra halvlek för min del, sa Bärkroth som var medveten om att motståndet inte höll högsta klass.

Ändå. Att komma från en lång resa som startade vid sextiden på morgonen. Flyg, buss och ett snabbt fabriksbesök är trevligt men knappast sådant som främjar taggning och adrenalin.

Men IFK startade med ett extremt högt tempo, tog löpningar, vann boll och pressade motståndarna djupt. Det dröjde inte många minuter innan de började skälla på varandra för att komma tillbaka i matchen.

Men då hade Rawez Lawan gjort 1–0, Christoffer Nyman 2–0. Ett tredje mål var nära för IFK på ett inlägg från Nicklas, men en snabb omställning reducerade till 2–1 precis innan domarens blåsning för pausvila. Då var det slutspelat för Bärkroth.

– Det kändes helt okej. Jag gillar att spela på gräs men eftersom det inte varit match på länge så var det nog lagom för mig, klart att det känns lite i ljumskar och baksida lår nu, sa Bärkroth bakom spelarbåset under tallarna på den anspråkslösa arenan Raekula Stadion som påminde om en gärdsgårdsplan med sin omgivning.

Samtidigt som Bärkroth visar sin kvalitéer spelar U21-landslaget EM. Matcher som IFK-spelaren knappast kunnat undgå att missa.

– Jag hade nog varit med i truppen, det var jag nog ganska säker på. Det positiva med min skada var att jag kunde bearbeta besvikelsen under lång tid.

Hur känns det att se dem spela?

– Vad ska man säga.. Jag blev nog bekväm med sanningen att jag inte kom med till EM. Sen sitter jag och kollar på teve och det ska jag inte sticka under stolen med att det är lite ångest, när man själv hade velat vara där. Men det ska jag inte tänka på nu, sa Bärkroth.

En sommar är kort.

–Vi går bra i allsvenskan, jag är med i ett lag med en vinnande attityd. Det känns bra att vara frisk och hel igen, sa matchens artist.