Baryards topphäst nominerad på galan

Malin Baryard-Johnssons topphäst Indiana är nominerad som en av tre att vinna titeln som årets häst i Sverige.

Malin Baryard-Johnsson på Indiana, en häst som är nominerad till Årets häst på Ryttargalan.

Malin Baryard-Johnsson på Indiana, en häst som är nominerad till Årets häst på Ryttargalan.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Ridsport2019-10-19 14:47

Det är Svenska Ridsportförbundet som gått ut med vilka som nominerats till de olika kategorierna inför Ryttargalan som äger rum i Stockholm den 27 november.

Malin Baryard-Johnsson finns med och kan vinna en av kategorierna. Eller i alla fall hennes topphäst, Indiana. Stoet är nämligen nominerat i klassen "årets häst". Hästen ägs av Stuteri Arch och är den häst som Norrköpingsryttaren just nu har som sitt starkaste kort i stallet.

I motiveringen från förbundet står det:

"Med enastående känsla och varsam hand har Malin Baryard Johnsson slipat sin känsliga diamant och lotsat det speciella stoet mot de riktigt stora uppgifterna. 2019 var året då H&M Indiana visade världsklass flera gånger om och var en betydande del av det svensk hoppnings triumfer. Som vid segern i Nations Cup i Falsterbo där Malin och Indiana glänste med felfritt facit. H&M Indiana var en given del i laguppställningen vid EM. I Global Champions Tour har ekipaget plockat flera framstående placeringar. Allra bäst trivdes de på hemmaplan där det blev en stolt andraplats vid premiären på Stockholms Stadion."

Nyligen såldes Baryard-Johnssons andra topphäst, Second Chance, till England. Men med Indiana siktar Malin Baryard-Johnsson vidare mot OS i Tokyo kommande år.

Övriga kategorier på Ryttargalan är: Morgondagens stjärna, Morgondagens häst, Årets uppfödare, Årets hästskötare, Årets prestation, Årets bragd, Årets ridskola, Årets ridlärare, Årets kämpe, Årets eldsjäl och Årets komet. 

Karta: Grand Hôtel
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!