Coachen önskade mer av amerikanerna

Nio poäng – tillsammans. Jeril Taylor och Tyre Gathright kommer att behöva visa mer för att övertyga. "Det är deras jobb att dra i dom", säger Mikko Riipinen.

Deppigt. Tyre Gatright hade ingen bra kväll.

Deppigt. Tyre Gatright hade ingen bra kväll.

Foto: Magnus Andersson

Basket2019-11-08 22:28

Ett svagt skytte och en svajig lägstanivå. Dolphins hade behövt ta fram ett bättre spel för att knocka regerande mästarna Södertälje. 

Inte minst hade laget behövt en större och bättre kväll från Jeril Taylor och Tyre Gatright som satte nio poäng.

Tillsammans.

Det är inte tillräckligt bra, menar Mikko Riipinen.

– De är här, dels, för att de kan göra poäng och skjuta bollen. Skapa skott som kanske inte alla andra kan. Det är deras jobb att dra i dom. Det är klart att jag önskar mer av dom, säger Dolphinscoachen.

Gatright hade svårt att komma in i matchen och när han väl släpptes in på planen var han mindre lyckosam och bänkades direkt.

Taylor, som anslöt efter att Kareem Canty skickades hem, vill mycket och tar gärna ansvar men överarbetar och har att slipa på beslutsfattandet.

– Sedan tyckte jag att de gjorde ett bättre jobb i försvarsspelet idag än vad vi sett tidigare. Det har vi jobbat med, men offensivt är det de två man kräva mer av, fortsätter Riipinen.

Som får lite av samma frågor inför och efter matcherna när förlusterna kommer på löpande band.

Håller ni huvudet uppe?

– Det gör vi. Det känns ganska bra i gruppen och i klubben. Men vinnarskallen är påslagen och det finns irritation av den anledningen. 

Dolphins jagar vidare för att komma på ett vinnande spår borta mot Umeå närmast. Överflödigt att skriva att det skulle behövas en seger va?

Det var ett tag sedan sist nu för Norrköping Dolphins. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!