Dolphins värvar guard från collegeligan

Dolphins hämtar in en spännande guard med rötterna i Alvik. "Lite utanför min comfort zone", säger Anna Lundquist.

Dolphins nyförvärv Anna Lundquist.

Dolphins nyförvärv Anna Lundquist.

Foto: Dolphins

Basket2019-09-05 15:35

22-åringen är från en basketfamilj och lillasyster Klara spelar i landslaget.

Anna Lundquist har haft en annan karriär. Hon har fått sin basketuppfostran i Alvik innan det blev två år på Siena College i New York. När hon nu återvänder till svensk basket blir det alltså inte till Alvik utan till konkurrenten Dolphins.

– Lite spännande är det. Det är liksom utanför min ”comfort zone”, men det känns bra och ett stort steg för min karriär. Det är nya spelare, ny coach och en ny arena. Allting är nytt och det känns spännande, säger Anna till Dolphins hemsida.

I Norrköping och Stadium Arena öppnar sig en annan värld.

– Det finns otroliga resurser här och jag kommer verkligen nyttja dom, och träna hur mycket som helst. Jag har hört mycket bra om Kevin (Taylor Lundgren, coach) och jag fick en bra känsla när han kontaktade mig. Han är duktig med lag och spelare personligen, fortsätter hon.

Anna Lundquist är en skjutande guard som är beredd att jobba hårt och sätta laget främst. Det är ingredienser som är välkomna i ett nytt lagbygge.

– Jag är väldigt glad att vi fått Anna till Dolphins. Hon har erfarenhet från både college och damligan vilket kommer hjälpa många av våra nya spelare. Vi får en bra skytt som ständigt vill utvecklas, säger coachen Kevin Taylor Lundgren till klubbens hemsida.

Amerikanskorna Tanesha Sutton, Leslie Robinson och Teniya Page har precis anlänt till Norrköping. I övrigt är även Neramou Jeng, Patricia Elias och Rakel Gyberg klara för laget.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!