Jämnt när Dolphins inledde matchandet

Först förlust med en poäng. Därefter seger efter förlängning. Dolphins fick två tuffa matcher mot Högsbo. "Det är mycket att jobba på", summerade coachen Kevin Taylor Lundgren.

Tanesha Sutton svarade för flera poäng för Dolphins.

Tanesha Sutton svarade för flera poäng för Dolphins.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-09-08 14:10

Det är svårt att klaga på jämnheten mellan lagen i alla fall. Lördagens match i Stadium Arena slutade 68–69. Söndagens var ännu jämnare. 72–72 efter full tid efter Matilda Ståhls snygga trea för Dolphins på slutet. Därefter vann hemmalaget med 80–77 efter förlängning.

– Igår ledde vi stort, det var väldigt svajigt precis som idag. Vi ledde stort idag också, tappade och kom tillbaka igen. Så är det, vi är inte i tävlingsfas än, sa Kevin Taylor Lundgren efter söndagens match.

Laget är till stora delar helt nytt. Liksom coacherna. Det kommer ta lite tid att komma in i det, vilket syntes mot Högsbo. 

– Det är mycket att jobba på. Men vi ville främst se till att alla fick minuter och se alla i lite olika roller. Det finns att bygga på. Vi tävlar helt klart, sedan finns det mycket att jobba på defensivt. Det är mer hur långt vi kommit med lagbygget och spelbygget. Vi har inte lagt in så mycket sådant än. Men jag gillar att vi går för att vinna.

De tre amerikanska spelarna, Leslie Robinson, Teniya Page och Tanesha Sutton fick göra sina första minuter i det orangea linnet. Samtliga visade att de kommer bli tillgångar i vinter. Poängmässigt var det de tre som dominerade.

– Vi behöver att fler steppar upp också. Det var okej med poäng idag men stundtals blev vi lite kollande. Vi vill få ut mycket av många, men absolut gör de tre mycket poäng och de är duktiga spelare. Vi hoppas få en bra mix av gruppen.

Är de som du förväntade dig som spelare?

– Det tycker jag, de har bra tävlingsvilja och de är lagspelare även om de gör mycket poäng. De forcerar inte. Vi försökte skapa bra skottlägen tillsammans, sedan är det de som sköt i bollen för oss.

Med tanke på att laget inte tränat mer än två kvällspass tillsammans med full trupp så var det främst att komma in i matchkänslan som det handlade om i helgen.

Att få minuter.

Står ni ungefär där du trodde att ni skulle göra?

– Det fanns både plus och minus. Några grejer som var lite bättre och några grejer som var lite sämre. 

Var det viktigt att ändå få med sig en seger till slut?

– Det tycker jag, vi gick lite hårdare på slutet i den andra matchen. Igår var det lite lugnare när vi ledde. Jag kände att vi kunde gå för det nu, sedan vet jag inte om det hjälpte, vi var inte särskilt bra på slutet ...

Dolphins poäng: Lördag: Leslie Robinson 15, Tanesha Sutton 14, Teniya Page 12, Patricia Elias 7, Matilda Ståhl 5, Neramou Jeng 5, Rakel Gyberg 4, Ella Eklöf 4, Linn Jerrhage 2. Söndag: Teniya Page 23, Tanesha Sutton 19, Leslie Robinson 14, Matilda Ståhl 11, Linn Jerrhage 4, Neramou Jeng 4, Patricia Elias 3, Rakel Gyberg 2.

Coachen Kevin Taylor Lundgren hade blandade intryck från första matcherna.
Coachen Kevin Taylor Lundgren hade blandade intryck från första matcherna.
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!