Kostnaderna i fokus för omvald styrelse

Åtstramningar på kostnadssidan ska ge en Dolphinsbudget i balans.

David Bergström, omvald ordförande.

David Bergström, omvald ordförande.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-10-29 20:31

Efter en hel del turbulens valdes en interimstyrelse i Norrköping Dolphins i maj. På det ordinarie årsmötet på tisdagskvällen blev den omvald i sin helhet.

Ordförande David Bergström är nöjd med vad man har uträttat de här fem månaderna.

– På kort tid har vi fått ordning i balansen samtidigt som våra elitlag ändå har gjort bra resultat. För att ha börjat från noll ser det väldigt bra ut, säger David.

När det i våras blev nej till att sälja Stadium Arena behövdes de ekonomiska minussiffrorna hämtas hem på annat sätt. Det har interimstyrelsen jobbat hårt med.

– Med hjälp av samarbetspartners löste vi först det kortsiktiga. Det har varit en tuff period där vi har stramat åt och tittat över tidigare skenande kostnader, vilka vi nu fått kontroll över. Kommande verksamhetsår siktar vi på en budget i balans, säger David.

För 2018–19 blev det dock ett minus på drygt ett par miljoner kronor. 

– Mycket av det handlar om själva elitverksamheten där vi haft problematiken flera år. Intäkterna för 2019–20 är i nivå med tidigare, men sen vi tillträdde har vi stramat åt och sett över både personal- och truppkostnaden, säger han.

En del i det är att klubben inte tillsätter någon ny klubbdirektör efter Patrik Rosenlund som avgick i våras.

– På så sätt sparar vi in närmare en miljon, men det sätter självklart helt andra krav på oss i styrelsen, som ska göra det jobbet också. Just här och nu måste vi göra på det sättet, sen får vi se på sikt.

Styrelsen: David Bergström (ordförande), Claes Egnell, Johan Lind, Lino Cassimiro, Jan-Peder Dareus, Jenny Pettersson-Dahlin, Nadine Stolle och Mattias Ottosson.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!