Nattsvart statistik för Dolphins

Chansen fanns att slå mästarna – men Dolphins sköt bort sig. "En av 23 trepoängare. Det är klart att man inte vinner då", suckar Anton Saks.

Anton Saks drar ett stort, stort lass.

Anton Saks drar ett stort, stort lass.

Foto: Magnus Andersson

Basket2019-11-08 22:12

Publiken hittar till Stadium Arena samtidigt som Dolphins söker vidare. 

Drygt 2 000 personer bänkade sig i hopp om ett trendbrott mot svenska mästarna och Europe Cup-spelande Södertälje. 

Det slutade i en ny förlust, 62–71, och en förlustrad som nu är uppe i sex raka matcher. 

Anton Saks pratade om samma saker i sin analys som han gjorde efter torsken mot Köping tidigare i veckan – men det var en sak som stack ut i eftersnacket.

Dolphins avlossade 23 trepoängsförsök.

Ett (1) satt.

– Vi får ganska bra och hyfsat öppna lägen men missar mycket treor, konstaterar Anton Saks. 

Spekulativt – såklart – men med en annan pricksäkerhet från hemmalaget hade det mycket väl kunnat bli en annan utgång. 

– De kanske inte heller har sin bästa match, fortsätter Saks.

Ni hade en bra chans att ta dom?

– Absolut. Vi har sex raka förluster och man kan säga vad man vill om det men om bollen hade studsat våran väg vid två-tre av de här matcherna så hade vi haft ett par vinster till, menar Saks. 

Mikko Riipinen hade inget att invända mot skottvalen hans spelare tog.

– Jag ska titta på det i efterhand, men jag känner mig bekväm med de skott vi får. De som vi vill ska ta skotten gör det. Sedan måste vi chansa på slutet för att komma ifatt och då rinner det i väg lite. Det är en jobbig förlust, den svider. Även om det inte är en nyckelmatch för oss att slå svenska mästarna men de gick lite på knäna. Vi fick dom på hälarna men vi skjuter dåligt, säger Dolphinscoachen.

Är det mentalt eller är det en "off night" kollektivt?

– Jag tror att det är en gemensam off night. Jag kollade på dom i ögonen, de ser inte det minsta skärrade ut av det. Sedan, i slutet av matchen, blir det en grej. Vi får se till att släppa det till nästa match. 

Kings var störda men inte tillräckligt för att lämna Norrköping med en förlust. 

– Det som svider är att vi hade en ganska bra chans i kväll. Hade de skåpat ut oss hade det känts annorlunda, men vi har dom verkligen på hälarna, fortsätter Riipinen. 

Anton Saks drar ett tungt lass i årets Dolphins och är extra viktig med sin rutin. Det ser ut som han älskar att spela med ett extra ansvar.

Men frågan är om han kommer palla att ta så mycket stryk och bära laget under så många minuter.

– Jag orkar, det är ingen fara med det. Det viktigaste är att vi kommer ihop som lag. När vi får energi lyfts alla. Det är jobbigare när det inte klickar. 

Sex raka förluster?

– Jag vet att det är sex raka. Det är skittrist. Man tränar och spelar för att vinna matcher. Vi tränar varje dag, scoutar och gör de här grejorna som inte syns kanske. Det är klart man vill vinna då. Sen gör motståndarna samma sak, det är två lag som vill vinna. Nu har vi torskat sex i rad, det är inte så mycket vi kan göra åt det förutom att titta framåt.

Mikko Riipinen summerade en till jobbig förlust.
Mikko Riipinen summerade en till jobbig förlust.
Matchfakta

Norrköping–Södertälje 62–71 (23–18, 14–22, 11–13, 14–18)  

Dolphins: LaDarien Griffin 19, Anton Saks 13, Anes Zekovic 9, Tim Schüberg 8, Jeril Taylor 5, Tyre Gathright 4, Alan Zekovic 2, Morten Bülow 2. Södertälje: Anton Gaddefors 14, Sheriff Drammeh 12, Jonathan Person 10, Martin Pahlmblad 9, Andrew Smith 7, Charles Callison 7, Alexander Larsson 6, Eric Adams 4, Adam Karahmetovic 2. Publik: 2019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!