"Vi har definitivt potentialen"

Hyggligt i halvtid blev överkörning vid fulltid, 84–49. Visby hade svårt att svara på Dolphins bredd. "Vårt mål är att växa. Varje träning, varje match".

Teniya Page visade effektivitet när hon var inne på planen, en nyckelspelare under kommande säsong.

Teniya Page visade effektivitet när hon var inne på planen, en nyckelspelare under kommande säsong.

Foto: Ulf Stråhle

Basket2019-09-28 18:35

Ingen visste riktigt på vilken nivå Visby Ladies skulle vara med sina nya amerikanskor.

Nu tvingades en stanna hemma. 

Frågan är om det hade hjälpt ligakonkurrenten i premiären?

För som lag var Dolphins betydligt med färdigt och sammansvetsat.

42–33 i halvtid växte till 70–41 inför fjärde perioden och vid slutsignalen lyste 84–49 på resultattavlan.

Ett hyggligt utropstecken för Dolphins dam.

Lagkapten Leslie Robinson var nöjd med sin grupp men ville inte fara iväg för långt.

– Det var bra för att det var hemma och inför de egna supportrarna. Vi har gått framåt från träningsmatcherna, till cupmatcherna och nu hemmapremiären. Vi är stolta över vad vi gjorde här men vill fortsätta utvecklas, sa Leslie som var stjärnspelare på sitt college, Princeton University.

Närmast kommer hon från den tyska andraligan, innan hon hamnade i Stadium Arena.

– Den här ligan känns bättre än den. Arenan här är fantastisk och vacker. Det verkligen en speciell atmosfär här och till och med om du kommer hit som bortalag imponeras du av den. 

Det var egentligen bara match i de två första perioderna. Då levde Dolphins högt på Teniya Pages effektivitet och produktivitet. När nervknutarna släppte och Visby tappade greppet kunde hemmalaget rotera friskt. Egna talangen Ida Jonsson Ojala kunde bland annat noteras för säsongens första poäng. 

Alla som klev ut på planen producerade.

– Bättre än förväntat. Visby var svårbedömt före matchen. Vi hade bara sett någon av dem innan så vi visste inte vad vi mötte utan fokuserade på oss själva istället. Det var upp och ned som i alla matcher, men vi har bra och höga höjder, sa tränaren Kevin Taylor Lundgren.

Dolphinstränaren hade också en del kritik trots storsegern i premiären.

– Det är klart att vår beslutsfattning i första halvlek är lite för dålig. Defensivt första halvlek sätter vi för lite tryck. Vi måste förstå att vi kommer rotera mycket och då måste alla sätta mer tryck defensivt från start när de är inne. Jag tycker vi gör det jättebra i tredje. Ett lag som Visby som har tunt med spelare måste vi nöta ned, säger coachen.

Precis som Dolphins gjorde till slut.

Dolphins poäng: Teniya Page 20, Leslie Robinson 15, Tanesha Sutton 12, Rakel Gyberg Engdahl 11, Patricia Elias 9, Neramou Jeng 5, Anna Lundquist 5, Milica Joksimovic 3, Matilda Ståhl 2 och Ida Jonsson Ojala 2, 

Lagkapten Leslie Robinson var nöjd med lagets premiärseger över Visby. "Inte nervös innan men det fanns en förväntan med att sätta igång med seriespelet".
Lagkapten Leslie Robinson var nöjd med lagets premiärseger över Visby. "Inte nervös innan men det fanns en förväntan med att sätta igång med seriespelet".
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!