Efter korsbandsskadan återhämtade sig Marwan Bazi starkt, var med i det Sylvialag som vann division 2 och har även suttit på moderklubben IFK Norrköpings allsvenska bänk i höst.

Nu är den ungdomslandslagsmeriterade mittfältaren på väg bort ifrån stan. Kontraktet löper ut och han känner att han vill spela högre än division 1, samtidigt som framtiden hos IFK är högst oklar.

– All respekt till Sylvia som har fantastiska grabbar och allting. Men jag är 20 år nu och om jag ska nå min riktiga dröm, då är det rätt steg att ta nu. Jag och mina rådgivare jobbar på att hitta något så högt upp som möjligt, säger Bazi efter onsdagsträningen med IFK.

Artikelbild

| Bazi var med och vann division 2 med Sylvia.

Ingen öppning hos IFK?

– Det vet jag inte men det är klart att det skulle vara en dröm att vara kvar. Jag har spelat här sen jag var fem–sex år och har varit i A-truppen sedan jag var 17 år. Samtidigt känner jag mig redo att spela på elitnivå och testa något annat.

Du får göra som Ken Sema som inte fick kontrakt i IFK och gick en annan väg.

– Så är det ju. Man kollar på honom lite grann hur han har tagit sig fram.

Artikelbild

| Vad händer med Sylvias målkung Daniel Andersson?

Bazi har debuterat i Iraks U23-landslag under hösten och ska snart iväg på en ny samling. Hans framträdanden där öppnar också upp tidigare okända dörrar.

– Om man sticker ut i Mellanöstern finns det mycket intresse för fotboll där. Det gick väldigt bra sist jag var med. Vi spelade två matcher mot turkiska U23-lag från högsta ligan och två internmatcher. Sammanlagt var jag med i två hela matcher och då gjorde jag fyra mål och tre assist, berättar han.

Efter den säkrade division 1-platsen har Sylvia haft uppehåll från träningen. På måndag startar de upp igen med ett par nya ansikten på plats.

Två spelare från AFK Linköping och en talang från Södertälje med ett vasst målsnitt kan komma att följas av fler.

– Vi vill ge spelare chansen att komma hit och visa upp sig. Alla kommer inte få kontrakt men det känns som ett bra sätt att hålla koll, säger Adnan Ergul, sportchef i Sylvia.

Som hade ett samtal med skyttekungen Daniel Andersson nyligen.

Efter den fina säsongen har forwarden gjort bra reklam för sig själv.

– Han trivs i staden och har ett bra jobb men samtidigt har jag sagt åt Daniel att han ska lyssna vad andra klubbar har att säga, men vi behåller honom gärna, fortsätter Ergul.

Tränaren Kim Hellberg och klubben är inställda på att fortsätta samarbetet.

Målvakten Julius Lindgren som har ett utgående avtal med IFK Norrköping behåller Ergul gärna på Östgötaporten, liksom den spännande talangen Manasse Kusu.

– Men här har IFK ordet. De bestämmer, poängterar Ergul.