Emil Bemström, som gör sin första säsong i NHL och hittills fått spela 50 matcher, var nöjd med att han äntligen fick förtroendet att spela i en förlängning.

Jag har väntat på det hela säsongen. Det här var första gången – och jag gjorde mål. Det är inte illa, säger en strålande glad Bemström till journalister i omklädningsrummet efter matchen.

Segermålet gör att svensken kanske slipper bli förpassad till bänken i framtida förlängningar.

Förhoppningsvis inte, säger 20-åringen och skrattar.

Lång förlustsvit

Målet är Bemströms sjunde i NHL och segern betyder att Columbus äntligen har brutit sin åtta matcher långa förlustsvit.

Segermålet, som innebar slutresultatet 4–3, kom efter ett snabbt uppspel där Zach Werenski, Bemström och Boone Jenner kom åkandes i bredd. Bemström passade Werenski som sköt, men Marcus Högberg räddade i Ottawa-målet. Returen landade precis framför Bemström som var perfekt placerad framför buren och kunde chippa upp pucken i högra hörnet.

Järnafostrade Bemström omfamnades omedelbart av sina lagkamrater som rusade ut på isen för att fira.

Det här är enormt. Jag vill ju göra mål och jag måste göra det för att behålla mitt självförtroende, säger han.

Segern känns extra sockersöt eftersom Columbus slåss om den första wild card-platsen till slutspelet och ligger på samma poäng som New York Islanders.

Jämn match

Lagen följdes åt genom hela matchen. Hemmalaget Columbus öste på med skott och Högberg hade fullt upp i Ottawa-målet. Redan efter fem minuter satte Nick Foligno 1–0 till Columbus, framspelad av bland annat Gustav Nyquist. Men gästerna kvitterade strax. I den andra perioden gjorde lagen ytterligare var sitt mål – och så även i den tredje perioden. När Ottawa ledde med 3–2 spelade Kevin Stenlund fram till kvitteringsmålet, som sattes av amerikanen Stefan Matteau.

Däremellan skadades Columbus målvakt Elvis Merzlikins i en kollision. Han ersattes av Joonas Korpisalo efter halva matchen, som inte hade spelat sedan den 29 december. Men den 25-årige finländaren höll ihop och släppte bara in ett mål.

"Alltid redo"

På måndagen stängde NHL fönstret för klubbövergångar och Ottawa var utan tre spelare vars klubbyte precis hade blivit klart. Jean-Gabriel Pageau går till New York Islanders, Vladislav Namestnikov flyttar till Colorado och Tyler Ennis byter till Edmonton. Trots manfallet tror inte Bemström att det påverkade Ottawas spel.

Alla matcher är svåra, alla kan besegra varandra och man är alltid redo, säger han.