LÄS MER: Skrabb tillbaka i full träning.

LÄS MER: Publiksuccé i första hemmatchen.

Helsingborg är i backspegeln men inte glömt.

Artikelbild

Blicken som är fäst på AIK är något allvarsammare med tanke på prestationen och resultatet i premiären.

– Det bästa med fotboll är att det kommer nya fighter, säger Jens Gustafsson en knapp kvart efter att han avslutat förmiddagsträningen på ett ömsom soligt och ömsom skuggkallt Östgötaporten.

Påverkar premiären hur ni ser på AIK?

– Njae. Det påverkar hur vi lägger upp träningsveckan.

På vilket sätt?

– Njae. Vi ser vad vi behöver jobba med.

Och det är?

– Vi behöver bli mycket mer löpvilliga i djupled. Våga spela mer framåt ofta och bli stabilare i försvarsspelet som lag över hela banan. Duellstarkare och bättre på att täcka upp för varandra, menar Jens Gustafsson.

Ingen oro?

– Oro känner jag inte över huvud taget men däremot kan jag känna att Helsingborg inte behövde göra så mycket för att skapa målchanser eller göra de mål de gjorde. Det stör mig, men det är saker som händer i fotboll, sedan får vi ta det därifrån.

4 april stänger svenska transferfönstret och med värvningen av Egzon Binaku från Malmö FF sitter IFK Norrköping klara med spelare in för den här gången.

Vad som är nytt ut är att Alfons Sampsted inte kommer att vara aktuell för spel i allsvenskan.

Islänningen matchas i Sylvia och division 1.

Till Fótbolta.net säger Sampsted:

– Jag har fått många frågor om jag är på väg hem. Det fanns tankar på att jag skulle återvända hem men klubben beslutade att jag skulle stanna.

Sedan tidigare är det bestämt att IFK kommer använda målvakten Julius Lindgren, mittfältaren Manasse Kusu, anfallaren Pontus Almqvist och forwarden Carl Björk – på väg tillbaka efter benbrott – i division 1-klubben men ha talangerna i regelbunden träning med IFK.

– Vi får inte sätta spelare som är under 18 år och från ett annat land på den utlåningslistan. Så Oliver (Stefansson) och Isak (Bergmann Johannesson) är inte aktuella på den listan, fortsätter Jens Gustafsson.

Pontus Almqvist som gick sönder tidigt i första halvlek i U21-lagets match mot Brommapojkarna är inte att räkna med på ett tag.

– Vi vet inte mer nu mer än att det kommer ta ett par dagar innan vi vet omfattningen av skadan. Vi är inställda på att han är borta en stund men jag kan inte säga exakt hur länge, säger IFK-managern.