SE MER: LFC-basen om stämningen på VM-festen

– Vi hade tänkt att satsa på det ändå, men så kom plötsligt nya direktiv från Uefa och då fick vi snabba på processen ytterligare. Sedan en tid jobbar vi med att få allt på plats.

Så uttryckte sig LFC-basen när vi träffade honom i stora strandområdet i Le Havre. Runt omkring samlades svenska fans för att ladda inför kvällsmatchen mellan Sverige och USA på Stade Océane på andra sidan av stan.

Han såg ut att trivas.

– Alltid kul med mästerskap. Jag var nere på VM i Tyskland också när vi skulle förbereda oss inför EM 2013. Här kan jag tycka att det är lite synd att det inte syns mer på stan. Vi såg någon liten skylt, men inte så mycket mer, säger Paul Lindvall.

Hur viktigt är det för LFC att det går bra för Sverige i VM?

– Jag tror att det är viktigare för Sverige än för oss som klubb. Men går det bra kan det kanske förstärka publikintresset inför hösten. Förhoppningsvis utnyttjar fler tillfället att se VM-spelarna på hemmaplan också.

LFC har fem spelare (nyförvärvet Nilla Fischer, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Mimmi Larsson) i svenska VM-truppen och ytterligare en (Frida Maanum) i den norska. Några starka veckor i det franska skyltfönstret och en eller annan av dem kan hamna i en större klubb utomlands.

– Vi har sagt att vi måste hålla ned på spelarbudgeten. Det behöver sparas även där, men vi ska ha en tillräckligt stark trupp för att kunna ta guld. Men det behöver inte betyda att det ser exakt likadant ut som nu, säger Paul Lindvall.

Så kommer det ett bud på någon spelare så kommer ni att sparka bakut?

– Vi har inte stängt dörren. Då får vi ta en diskussion om det.

Kosovare Asllani öppnade nyligen för att lämna.

– Jag läste det också.

Helt klart är att klubben redan till nästa säsong räknar med att återigen ha ett F19-lag. Planen är också att satsa på F17. Vinterns beslut att lägga ned utvecklingslaget blev omdiskuterat och starkt kritiserat.

Men nu blir det en snabb förändring.

Igen.

– Dels vill vi göra det och dels har Uefa skärpt kraven så att vi måste göra det för att få spela i Champions league. Det skulle inte vara roligt att ta guld och så fick vi inte vara med. Det har gjort att vi har snabbat på hanteringen och det är en högt prioriterad fråga under hösten.

– Vi vill dra igång i samverkan med andra klubbar och där ligger förstås inte minst Kenty nära till hands, säger Paul Lindvall.

Hur går det mot USA, förresten?

– 2–1 till Sverige. Stina Blackstenius avgör.