Beskedet: Mittfältaren lär missa toppmötet

Utsikten att Simon Thern spelar mot Malmö FF är inte särskilt god. Mittfältaren saknades även under lördagens träning.

Simon Thern har inte tränat med kollektivet på två dagar och lär inte kunna spela i den viktiga matchen mot Malmö FF på söndag.

Simon Thern har inte tränat med kollektivet på två dagar och lär inte kunna spela i den viktiga matchen mot Malmö FF på söndag.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-09-14 13:53

IFK Norrköping flyttade träningen från Bollspelaren till natursköna Åby. De allsvenska besöket lockade en del nyfikna som ville se "Peking" finslipa innan söndagens svåra och viktiga bortamatch mot tabelltrean Malmö FF.

Mest intressant var emellertid en spelare som saknades. Simon Thern som inte heller fanns med på fredagens pass lär inte kunna mot sin gamla klubb.

Mittfältaren skadade sig före landslagsuppehållet och tvingades att kliva av hemma mot Hammarby. Thern fanns med när IFK drog i gång träningen i början av veckan och spelade en halvlek mot Djurgårdens U21-lag i början på veckan.

När Sporten pratade med Thern efter måndagens träning på Östgötaporten svarade han på frågan om landslagsuppehållet kom olägligt för ett IFK som är i storform: 

– För mig kom landslagsuppehållet lägligt, jag hade troligtvis inte kunnat vara med om den matchen (MFF) var i helgen på grund av mitt lår. Jag känner av det men när man blir varm är det lugnt.  

LÄS MER: "En perfekt tidpunkt att möta Malmö

Managern Jens Gustafsson – som redan räknar bort Kalle Holmberg från spel i Malmömatchen – sa till Sporten i går om Therns status:

– Han är kvar på Östgötaporten. Vi följer utvecklingen och så ser vi hur det artar sig det närmaste dygnet. Han har inte känt sig 100 procent de senaste dagarna och vi vill inte riskera nåt nu.

På fredagens träning matchade Gustafsson ett mittfält bestående av Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Gudmundur Thórarinsson och Ezgon Binaku.

Den senare lämnade Malmö FF för IFK inför den här säsongen.

Det finns alla möjligheter, och jag är redo. Vi får se hur det blir. Det var ju några borta på träningen, sa Binaku till Sporten i samband med gårdagens träning.

Christoffer Nyman har två full pass i kroppen och är redo att ta sig an Malmö.
Christoffer Nyman har två full pass i kroppen och är redo att ta sig an Malmö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!