Slutspelet hade knappt hunnit börja förrän Dolphins stod med ryggen mot väggen i Täljehallen. I den korta matchserien i bäst av tre var det en tung förlust som laget hade med sig i bagaget från första mötet i Stadium Arena i söndags.

Då hade man greppet flera gånger om.

60–48 mer än halvvägs in i sista perioden.

Och ledning med två poäng i förlängningen med tio sekunder kvar. Men det slutade med besvikelse och tårar då.

Därför var det bara en väg att gå i den andra kvartsfinalen mot Telge. Seger eller semester.

Dolphins tog sig an den utmaningen på ett bra sätt inledningsvis. Den första perioden var precis lika jämn som hela den första matchen var. Telge var hela tiden något steg före men Dolphins svarde och lagen följdes åt hela vägen. Vanessa Taylor var så långt bäst i bortalaget dr hn satte flera viktiga skott. Telge leddes av Klara Lundquist som före matchen fick ta emot priset som årets guard i ligan.

Michaela Borg var bra i det första mötet. Hon kom in från bänken i Telgehallen och hittade direkt rätt med sitt skytte.

Artikelbild

| Vanessa Taylor gjorde en bra match när Dolphins åkte ur kvartsfinalen.

Ett par viktiga treor i andra perioden gjorde att matchen fortsatte stå och väga där lagen följdes åt nästan hela vägen. I alla fall fram till de sista minuterna före halvtidspausen.

Då kom ett par dräpande treor från hemmalaget. Först från Patricia Elias. Strax därefter Tilde Ahlin. Där ryckte hemmalaget till 35–28 – som blev 35–30 halvvägs in i matchen.

Artikelbild

Telge gjorde även ett litet minryck direkt i inledningen av den tredje perioden, men det var långt ifrån ett avgörande sådant. För när lagkaptenen Sofia Pelander fick mer och mer utrymme under korgen för Dolphins, samtidigt som Vanessa Taylor fortsatte att hitta rätt med sina skott var Dolphins ifatt igen.

46–46 med tre minuter kvar av den tredje perioden och allt helt jämnt igen. Och Dolphins fortsatte hitta rätt och gled ifrån till en fyrapoängsledning innan hemmalaget hittade korgen igen.

Artikelbild

| Shaylen Burnett.

Inför den sista perioden var Dolphins i ledning med 56–51. Läge att kvittera matchserien och ta den tillbaka till Stadium Arena?

Dolphins hade också lägen att glida ifrån i sista perioden men Telge bet sig kvar. Inte minst tack vare förra årets Dolphinsspelare Deanne Weaver.

Artikelbild

| Sofia Pelander.

Det blev en lika jämn och rafflande duell som i det första mötet – Dolphins såg ut att ha avgjort vid niopoängsledning med två minuter kvar, men Telge gjorde match av det den här gången också. Med 40 sekunder kvar var det två poängs skillnad och med 20 sekunder kvar satte Tilda Ahlin 76–75 till hemmalaget vilket blev slutresultatet. Dolphins fick en sista chans men missade och föll alltså återigen med bittra en ynka poäng.

Och säsongen är därmed över.

Artikelbild

| Coachen Jurgita Kausaite var stolt trots förlusten.

– Jag skulle vilja säga att det är otur, men Telge är ett bra lag. Vi kämpade och gjorde vårt bästa men idag slutade det tyvärr så här, sa lagkaptenen Sofia Pelander direkt efter slutsignalen.