Nilsson utslagen i slutspelet i nya sporten

Norrköpingskillen tog sig vidare från gruppen i VM.

John Nilsson (till höger) fick nya vänner för livet vid VM i teqpong.

John Nilsson (till höger) fick nya vänner för livet vid VM i teqpong.

Foto: Privat

Bordtennis2019-11-25 20:25

Norcopensarnas John Nilsson var Sveriges ende representant i allra första VM i nya sporten teqpong.

Han stortrivdes i Ungerns huvudstad Budapest, där den historiska turneringen med de sluttande borden avgjordes.

– Det var riktigt kul och hela evenemanget var väldigt välorganiserat. Det var en mycket trevlig stämning mellan deltagarna, alla bodde på samma hotell, åt tillsammans och åkte på sightseeingtur ihop med mera. Jag fick nya vänner från världens alla hörn. Vissa spelare hade haft tillgång till de här kurviga borden i sina hemländer och kunnat träna en hel del. Andra hade spelat väldigt lite bordtennis överhuvudtaget så det var stor skillnad på de bästa och de sämsta spelarna, berättar John efter hemkomsten till Norrköping. 

Efter tre segrar – mot spelare från Tunisien, Italien och Filippinerna – och två förluster – Kroatien och Litauen – i gruppen tog han sig vidare till slutspel, där det blev förlust mot förstaseedade österrikaren Roman Kiessling med 1–3 (8–7, 4–8, 4–8, 6–8) i set.

– Alfredas Udra från Litauen vann guld i både singel och dubbel. Jag förlorade mot honom i gruppspelet men gick vidare ändå. Efter gruppspelet förlorade jag i första slutspelsmatchen, som var 16-delsfinal. Därmed kom jag på plats 17–32 eller delad 17:e plats... Jag hade lite otur som fick möta den toppseedade österrikaren i första slutspelsmatchen, men det var ändå kul att få vara med på det historiska första världsmästerskapet. Ett minne för livet, säger John.

Karta: Budapest
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!