Kaskad klarade sig i sista serien

Kaskad har gått bättre än någonsin – ändå var laget nära att slockna mot Glam. "De gör det jättebra", säger Marcus Bernhard efter 11–9.

Marcus Bernhard och Kaskad vaknade till i sista serien mot bottenlaget Glam från Örebro, 11-9. "Annars hade det nog blivit oavgjort".

Marcus Bernhard och Kaskad vaknade till i sista serien mot bottenlaget Glam från Örebro, 11-9. "Annars hade det nog blivit oavgjort".

Foto: Ulf Stråhle

Bowling2019-11-23 20:25

Kaskadspelaren berömmer gästerna Glam som gått tungt i elitserien. 

Marcus Bernhards Kaskad har haft en den motsatta resa så här långt. Ligger trea med en match mindre spelad. Ett par års satsningar är på väg att betala sig med ett slutspel.

Om laget hanterar förväntningarna rätt.

Inte som i helgen.

– Jag vet inte vad jag ska säga? Glams Andras Jonsson, en vänsterhänt spelare gör det riktigt bra. Adam Hultgren som spelat i Kaskad också. Men vi klarar inte att attackera banorna på rätt sätt idag. Jag tror det är svårt för folk att förstå vilken materialsport det här är. Det är inte så att vi bara ställer ut skorna, säger Marcus som slog ganska genomsnittliga 846 på fyra serier.

Kaskad vann de två första serierna. Samtliga spelare sjönk resultatmässigt stort i tredje, då Glam vann med 4–1. Det innebar 8–7 inför de sista fyra matcherna som avgjorde matchen.

– Starkt ändå att vi tar oss samman och vinner med 3–2, annars hade det kunnat blivit 10–10 och en tappad poäng. De hanterade banorna på ett annat sätt och vi blev stressade. Tagna av situationen, säger 36-åringen som dansar mellan farmar- och A-lagsspel.

– Vi sa det efteråt. En seger är en seger så är det bara att ta med sig det här.

Kaskad–Glam 11–9

Kaskad: Filip Wilhelmsson 886, Mikael Liljekvist 877, Robin Hultsten 857, Marcus Bernhard 846, William Svensson 811, Christopher Lüttke 809, Emil Ågren 744, Markus Lenefjäll (tre serier) 600, Mikael Wik (en serie) 146.

Karta: Haga Bowling , Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!