Det finns tydliga paralleller i ledarskapet, men inga som helst kopplingar, mellan förbundskaptenen i fotboll Janne Andersson och Adnan Chuk.

Båda är noggranna med detaljerna.

Båda kräver hårt jobb, struktur och engagemang.

I deras lag finns det personligt utrymme, men inte plats för de som tar det på gruppens bekostnad.

Sista träningspasset inför tredje semifinalmatchen mot Borås är fokuserad problemlösning på utmaningarna laget kommer ställas inför på tisdagskvällen.

– De här passen betyder ovanligt mycket eftersom vi är så tunna nu. Tunn trupp, tunga minuter. Vi får fokusera mindre på vårt spel och mer på hur vi ska förstöra för andra.

Två vinster för er, Borås börjar hamna mot väggen efter maratonmatchen senast. Vad kan de tänkas göra?

– Jag vet inte hur de ser på det. Vi fokuserar bara på en match i taget. Vi vet att Borås är ett riktigt topplag, båda matcherna var så jämna att vi måste hålla fokus på rätt saker, säger Chuk.

Han blev årets coach i ligan redan under debutåret som huvudtränare för Dolphins. En het kandidat till titeln i år. Men i fjol ifrågasatte han sin egen klubb och styrelses val och rollerna däremellan. Truppen var för tunn för att kunna konkurrera sportsligt.

Han ville ha utveckling och samsyn för att få en vettig arbetssituation och för att stanna.

I år är han och laget sportsligt på samma position – ofrivilligt på grund av skador.

– Förra året var det förslitningsskador, vi var så tunna hela året. När vi hade chansen att värva valde vi, eller klubben, att inte göra det. I år har vi byggt en annan trupp men fått skador efter transferfönstret stängde. Sjuka skador. Så vi är i en liknande sits. Det är inte självvalt, vi som klubb kunde inte påverka det. Men vi gick inte in i slutspelet lika slitna som förra året, säger Adnan vars lag slapp kvartsfinalspelet tack vare andraplatsen i grundserien.

Adnan gillar den profil på spelarna som sakta mejslats fram i truppen, de senaste säsongerna.

– Det finns så mycket karaktärer i det här laget. Den kanske viktigaste ingrediensen när vi värvar är att hitta spelare som har psyket att stå emot när det blåser. Jag såg stora ledarskapsegenskaper i laget när vi var nere mot Borås senast. Vi slutar aldrig tro på det, även när Borås har momentum och vi är trötta. Det är en styrka vi har som vi haft länge nu.

– Fysiskt är det kanske ingen hit att spela två förlängningar. Men jag tar det hellre och vinner, än att spela och förlora, säger Chuk.

Nu är kontraktet utgående samtidigt som klubbdirektör Lasse Johansson sagt upp sig. Lägg till uttåget av damcoachen Jesper Sundberg som varit en fast punkt i klubben under lång tid.

På den uppgiften kommer de sedvanliga spelarförhandlingarna.

– Med det framtidsperspektivet sätter det käppar i hjulen, för många spelare här får anbud redan nu. Det är något som man måste ha i bakhuvudet när vi inte riktigt vet vad som händer.

Är det kritiskt?

– Det är svårt när vi inte vet vad planen är. Men det är inget som jag kan påverka. Allt beror på vad klubben vill. Mitt kontrakt går ut nu. Vad som händer är inget jag vet. Jag fokuserar bara på nästa match.

Han känner en stolthet för vad ledarna och klubben Dolphins lyckats bygga. Final four för U 17, U 19 samt division 1-laget nu i vår. En talangverkstad på väg att blomma upp.

– Vi har kö in till basketgymnasiet i stan, pojklandslagsspelare som inte får plats. Hela konceptet på herrsidan är på en fantastiskt bra väg. Men allt kan förändras snabbt. Vi måste bli en fabrik med egna spelare, det är en av de saker vi kan påverka oavsett hur mycket eller hur lite pengar vi har. Det är väl alltid roligare med egna spelare som är från stan?