SE ÄVEN: City vände i andra – se matchen i repris

För inte så många år sedan spelade 25-åringen med en viss Ronaldinho i Fluminense i högsta brasilianska ligan. Nu är han i Linköping för att i svenska division 1 för få ny fart på karriären – och ingen kan säga annat än att starten varit lovande.

I bortamötet med Sollentuna gjorde han sin första seriematch från start – och sitt andra mål. Med huvudet igen. Cupmötet med Skärblacka inräknat har han därmed svarat för fyra fullträffar på tre framträdanden i Citytröja nummer 23.

– Han gör att vi får en dimension till och kan variera vårt anfallsspel ännu mer, sa Melke Alan.

Den här gången valde att starta med både Morais och Carlo Yael på topp, men det var efter några lyckade byten som Linköpingslaget fick utdelning framåt. Yael och Alexander Fioretos byttes ut och in kom Fredrik Alm och Levon Pachajyan med pigga ben och mycket fart.

– Vi fick bra energi efter de bytena, sa Alan belåtet.

Hårdsatsande och toppjagande Linköping City gick på en mina mot Umeå i säsongens första bortamatch och hamnade efter 70 minuter i underläge i Sollentuna. Men vändningen kom per omgående. Michael Morais kvitterade till 1–1 och Fredrik Alm såg till att fixa 2–1. På stopptid kom också 3–1 när Levon Pachajyan definitivt avgjorde.

Tre poäng – och totalt nio av tolv möjliga så här långt.

– Starkt jobbat och ytterligare en moralhöjare. Senast vände vi genom att spela bort motståndet. Nu vände vi genom att kämpa ned det. Skönt att visa att vi kan vinna så också. Självförtroendet är redan starkt och det här gav ytterligare en boost, sa Melke Alan.