LÄS MER: Tre tunga poäng till City

Femte segern på sex matcher i division 1-fotbollen hämtades på en gropig naturgräsplan i Örebro, där Linköping City inte kunde spela sitt vägvinnande passningsspel utan fick kämpa ner motståndet på ett annat sätt än tidigare den här säsongen.

– Planen var egentligen inte spelduglig och den gynnade inte vårt sätt att spela, men det var vi medvetna om och det är något vi måste klara av. Grabbarna gjorde en mycket bra insats, speciellt de som kom in och fick chansen nu när vi hade en hel del frånvaro. Vi kunde inte ha det bollinnehav vi brukar ha, men löste uppgiften ändå, sa Melke Alan.

Ett helt gäng viktiga spelare saknades till söndagsmötet med Rynninge. Pontus Rödin har problem med baksida lår och Wellinton Gigante lämnades hemma på grund av sjukdom. Mittbacken Almir dos Santos har haft maginfluensa i veckan men spelade ändå. På bänken satt Alexander Fioretos och Fredrik Alm, men båda var indisponibla. Det gjorde att två spelare från U-laget fick plats på bänken, William Wiktander och Daniel Jamil.

– Boris (Pantaleev) var också skadad, men fick hoppa in ändå när Moshtaq Ahmadi fick kramp, sa Melke Alan.

City fick en fin start på matchen när Michael Morais satte 1–0 på straff efter dryga kvarten och Carlo Yael dubblade ledningen efter en halvtimmas spel. Bara en kort stund senare kunde Rynninge reducera efter en hörna.

– Jag är inte nöjd med hur vi ger bort den hörnan, men visst . . . vi släpper inte in speciellt många mål på defensiva hörnor. Däremot gör vi desto fler på våra egna hörnor, sa Melke Alan.

Hemmalaget spelar mycket långa bollar och är farliga på fasta situationer, gårdagsmatchen var inget undantag och med bara ett måls ledning blev det en del luftbollar att ta hand om för City.

– Det är mycket tjong så fort de får bollen, deras bänk blir jätteglada så fort de får en fast situation. Även om jag tycker att vi har bra kontroll även i andra halvlek vet man aldrig vad som kan hända. Samtidigt hade vi flera omställningslägen men gjorde inte mål, sa Melke Alan.

Det har varit tätt med matcher i division 1 på sistone, men nu är det en hel vecka till nästa drabbning, Karlstad BK väntar på Linköping arena.

– Det känns nästan som ett uppehåll, det kommer att göra oss väl, sa Melke Alan, som själv åker till Geneve i veckan för att slutföra sin tränarutbildning. På samma träff kommer även spanska legendarer som Raul, Xabi Alonso och Michel Salgado.